USKORO PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE Pored najstarijih još neke grupe građana mogu da je koriste
Foto: Alo/Foto Alo/ilustracija

Vlada Srbije donela je i preporuku o merama koje opštine i gradovi treda da preduzmu, a kako bi omogućili ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica.

Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i dodatne ugrožene grupe.

U novom pravilniku navodi se da će moći da je koriste korisnici penzije, ali i korisnici mnogih drugih grupa, kao što su: novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, invalidna deca.

Kartica će biti izdavana na zahtev koji može biti i elektronski, ali podnet preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, elektronski ili PIO fondu.

Fond vodi evidenciju o izdatim Penzionerskim karticama, pa će na internet stranici biti i spisak nevažećih..

Preko kartice olakšice će biti moguće koristiti kod pravnog lica i preduzetnika, uz identifikaciju.

Korisniku koji koristi Penzionersku karticu prilikom plaćanja roba i usluga Fond će dodeljivati bodove preko saradnje sa Poreskom upravom, od koje će dobijati podatke.

Za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice će Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading