MISLILI SU DA ĆE OSLABITI RUSKU EKONOMIJU, A UČINILI SU JE JAČOM Snažan platni bilans Ruske federacije i stabilan rad banaka!
Foto: Tanjug/Sputnik/AP/Tanjug

On je tom prilikom naglasio da  Rusija ne treba da se zadužuje u inostranstvu, klanja se, moli za novac, a zatim vodi dug dijalog o tome, "šta, koliko i pod kojim uslovima da vrati," - istakao je on. 

Veliko nepoverenje iskazao je prema Zapadu uz oštre kritike.

Imidž Zapada kao sigurnog pokazao se poput duha i kao lažan. Umesto da stvara tehnologiju i radna mesta u Rusiji, krupni biznisi su ulagali u jahte -  rekao je Putin.

Putin je zatim naložio Kabinetu ministrara da podnese dodatne mere za deofšorizaciju privrede, uz napomenu da kompanije treba da posluju u ruskoj jurisdikciji. 

"Ekonomija i javna uprava u Ruskoj federaciji ispostavili su se mnogo jačim nego što se očekivalo na Zapadu", naglasio je  je Putin i dodao: "Ruske banke su stabilne, a zahvaljujući dobrom platnom bilansu, Rusija nema potrebe da prosi novac u inostranstvu. Generalno, bankarski sektor je prošle godine radio sa profitom od 203 milijarde rubalja."

On je najavio povećanje minimalne zarade: od januara 2024. godine, pored planiranog povećanja, biće još 10 odsto – do 19 hiljada 242 rublje i predložio povećanje odbitka socijalnog poreza za obrazovanje dece sa 50 na 110 hiljada rubalja, za sopstveno obrazovanje i medicinu – sa 120 na 150 hiljada.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading