VIKEND NA PLANINAMA Uporedili smo cene smeštaja za Pravoslavnu i Novu godinu - razlika će vas iznenaditi!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Srpske planine su česta novogodišnja destinacija za brojne turiste kako iz Srbije tako i iz inostranstva.

Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima, Кopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji kako među domaćim tako i među stranim turistima, ali i odredište samo za one sa dubljim džepom.

Ništa manje popularni su Zlatibor i Tara. Ove planinske "lepotice" koje krase zapadnu Srbiju nude širok spektar zimskih aktivnosti.

Stara planina pravi je izbor sve sve turiste koji žele da uživaju u lepotama netaknute pripode i u poslenje vreme predstavlja sve češći izbor turista tokom novogodišnjih praznika.

Svakako, ne treba zaboratviti ni Divčibare, destinaciju koja iz sezone u sezonu osvaja srca postilaca, pogotovu za sve one koji uživaju u dugim šetnjama po prirodi.

Cena za Novu godinu i Pravoslavnu novu godinu na pojednim planinama drastično se razlikuju, dok na drugim ostaju skoro pa iste. Uporedili smo dva "novogidšnja vikeda" odnostno za period od 13. do 15. jasnura sa periodom od 31.decembra do 2. januara. Predstavljene cene smešaja su za dve osobe.

KOPAONIK

Najpovoljniji smeštaji za period od 13. do 15. januara pronašli smo po ceni od oko 6000, ali takvih ponuda je samo par i recenzije nisu bile na zavidnom nivou. Za većinu jeftinijih smeštaja na Kopaoniku potrebano je izdvojiti barem 100 evra (oko 12.000 dinara).

Ukoliko ste navikli na luksuznu uslugu onda budete spremni da izdvojite i do 80.000 dinara.

VIKEND NA PLANINAMA Uporedili smo cene smeštaja za Pravoslavnu i Novu godinu - razlika će vas iznenaditi!

Shutterstock

 

 

Pred sam doček Nove godine pronašli smo više ponuda za period od 31.decembra do 2. janura, ali cene nisu bile drastično različite u odnosu na period oko Pravoslavne nove godine. Za pristojan smeštaj koji nije puno udaljen od centra potrebno je izdvojiti oko 15.000 dinara.

ZLATIBOR

Na Zlatiboru su cene u proseku za nekih 20 do 30 odsto niže u odnosu na Kopanik, pa povoljnji smeštaj možete pronaći već 7000 rsd. Za izvrsniji ugođaj potrebno je izvodjiti oko 60.000 dinara.

Posebno vam savetujemo da obratite pažnju na samu lokaciju, jer su pojednine ponude, koje pritom i nisu najpovoljnije, udaljenje i po više od 20 kilometara od centra.

VIKEND NA PLANINAMA Uporedili smo cene smeštaja za Pravoslavnu i Novu godinu - razlika će vas iznenaditi!

Shutterstock

 

 

Ukoliko ste odlučili da u poslednjem trenutku Novu godinu provedete na Zlatiboru, najveći broj smeštaja se izdavao za 35.000 dinara.

TARA I DIVČIBARE

Na Tari su cene smeštaja niže od Zlatibora i Kopanika. Ali one najpovolnjije ne razlikuje se mnogo. U proseku potrebno je izdvojiti minimalno 6.000 dinara, ali je i ponuda dodatnih usluga skromnija.

Sa druge strane cene luksuznijih smeštaja ne prelaze 40.000 dinara.

Za period od 31. decembra do 2. janura pred sam doček ostalo je samo par ponuda, što jasno ukazuje koliko je Tara popularna destinacija i ove godine za turiste. Cena tih smeštaja je u proseku između 10.000 i 24.000 dinara.

NA DIVČIBARAMA SMEŠTAJ SVE SKUPLJI, A MESTA SKORO DA NEMA Gužva kreće u četvrtak i petak, a vlasnici apartmana imaju jedan uslov pri iznajmljivanju

Kada je u pitanju planina koja se nalazi na 130 kilometara udaljenosti od Beograda ponuda je daleko skorminija.

 

VIKEND NA PLANINAMA Uporedili smo cene smeštaja za Pravoslavnu i Novu godinu - razlika će vas iznenaditi!

Rina

 

 

Cene smeštaja se u proseku kreću od 10.000 do 30.000 dinara. Ali zato poslednje ponude za Novu godinu ,odnosno za period od 31. decembra pa do 2. januara bile su između od 24.000 pa sve do 52.000 dinara.

STARA PLANINA

Najveća planina u Istočnoj Srbiji fascinantne lepote i netaknute prirode , najjeftinija je među srpskim "lepoticam", ali ima i najmanje smeštajnih kapaciteta.

Da biste proveli vikend za Pravoslavnu novu godinu potrebno je u proseku izdvojiti od pet do petnaest hiljada dinara.

SPREMATE SE ZA ZIMOVANJE Ne krećite na put dok ne proverite ovih 5 stvari na automobilu

Ponude za period od 31. decembra su bile nešto više od 7.000 pa do 37.000 dinara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading