DECENIJA NIS-OVOG PROGRAMA „ENERGIJA ZNANJA“
Promo

U Palati Srbija u Beogradu održana je svečanost tokom koje je kompanija NIS prisutnima predstavila rezultate dugogodišnjeg ulaganja u mlade talente, obrazovanje i nauku u Srbiji i na kojoj je obeležena desetogodišnjica programa „Energija znanja“. NIS je putem ovog, kao i kroz druge društveno odgovorne programe, pokroviteljstva i donacije, u oblast obrazovanja i nauke od 2009. godine do danas uložio oko 6,3 miliona evra.

NIS je prva kompanija nosilac najvišeg priznanja za doprinos obrazovanju u Srbiji, prestižne „Svetosavske nagrade“, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

“Ovo je primer dobre prakse koji pokazuje koliko je važna kontinuirana saradnja obrazovanja i privrede. Zajednički cilj svih nas je da ulažemo u kvalitet obrazovanja i verujem da ćemo uspešnu desetogodišnju saradnju nastaviti u narednom periodu”, izjavio je Branko Ružić, ministar prosvete Republike Srbije.

Dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, navela je da današnje vreme karakteriše neverovatno brz tehnološki razvoj.

“NIS je pokazao da ima viziju da u komunikaciji sa visokim obrazovanjem i u komunikaciji sa naukom zaista doprinese razvoju naše zemlje. Svetosavska nagrada za NIS ima i dublje značenje, jer je propoznat značaj saradnje privrede u segmentima i u razvoju visokog obrazovanja i nauke“, navela je Jelena Begović.

Kompanija NIS je 2012. godine pokrenula program „Energija znanja“, kako bi doprinela unapređenju obrazovnog sistema u Srbiji i približila se akademskoj zajednici i mladima. Kroz saradnju sa domaćim i međunarodnim obrazovnim institucijama, NIS je do sada stipendirao više od 130 studenata od kojih je više od 60 već zaposleno u kompaniji.

„Kroz program „Energija znanja“ – sarađujemo sa univerzitetima, podržavamo najbolje studente i dočekujemo ih u našem velikom timu. Sa partnerima iz Vlade Srbije, obrazovnih i naučnih ustanova, nastavićemo da podržavamo razvoj ove zemlje“, izjavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading