BUDŽET U PONEDELJAK PRED POSLANICIMA U SKUPŠTINI Mali: Standard građana, investicije i stabilna energetska situacija prioritet
Foto: Alo.rs

„Poboljšanje životnog standarda građana, nastavak investicija i stabilna energetska situacija u kojoj će i građani i privreda imati dovoljno struje i gasa tri su glavna stuba budžeta za 2023. godinu“, rekao je on gostujući na TV Prva.

Kada je reč o životnom standardu naveo je da su obezbeđena sredstva za povećanje penzija, plata u javnom sektoru, minimalne zarade.

Prema njegovim rečima, drugi stub su investicije, za koje je izdvojeno oko sedam odsto bruto društvenog proizvoda i tu se, kako je rekao, neće odustati ni od jednog započetog ni planiranog posla, ni kada je reč o putevima, ni komunalnoj infrastrukturi, bolnicama i slično.

Treći stub je energetika. Mi ćemo sledeće godne imati deficit od 3,3 odsto, od čega se 1,9 odsto odnosi na budžet, a ostalih 1,4 odsto je vezano za energetiku. Trudimo se i trudićemo se da obezbedimo dovoljno gasa i struje“, rekao je Mali.

Kada je reč o energetici, dodao je da se u saradnji sa stručnjacima iz Nemačke radi na definisanju stategije za razvoj energetskog sektora do 2050. godine i da će u narednih više od 20 godina, biti potrebno godišnje ulagati po oko milijardu i po evra kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje energentima.

Komentari (0)

Loading