RADNICI MASOVNO OKRENULI LEĐA ILONU MASKU? Tviter privremeno zatvorio poslovne zgrade
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Kompanija Tviter je privremeno zatvorila svoje prostorije. U poruci zaposlenima, u koju je uvid imao britanski javni servis Bi-Bi-Si, radnicima je rečeno da će kancelarije ponovo biti otvorena u ponedeljak, 21. novembra. Razlog ovog poteza nije naveden.

Britanski medij napominje da je nova poruka Tvitera usledila nakon medijskih izveštaja da je veliki broj zaposlenih dao otkaz nakon što im je novi vlasnik firme Ilon Mask dao ultimatum da „produže radne sate i povećaju intenzitet angažovanja ili da odu.

Tviter nije odmah odgovorio na zahtev Bi- Bi- Si za komentarom, a današnja objava o privremenom zatvaranju kancelarije signalizira da je veliki broj radnika dao otkaz jer nisu prihvatili nove Maskove uslove.

Jedan bivši zaposleni u Tviteru, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za da će „kada se prašina danas slegne, verovatno ostati manje od 2.000 ljudi” u kompaniji.

PRODUŽENO RADNO VREME ILI OTPREMNINE Mask zaposlenima dao rok do sutra da donesu konačnu odluku

Pre nego što je Mask preuzeo kontrolu nad Tviterom, kompanija je imala oko 7.500 zaposlenih. Samo nekoliko dana nakon dolaska na čelo Tvitera Mask je otpustio skoro polovinu zaposlenih. Prema izveštajima, ova firma je takođe zapošljavala hiljade radnika na određeno vreme, od kojih je većina otpuštena, prenose mediji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading