SRPSKA GRINFILD INVESTICIJA U AFRICI Domaća kompanija otvorila fabriku slatkiša u Angoli
Alo

 

 

Srpska Nelt grupa je, posredstvom svoje kompanije Nelt LDA, otvorila fabriku slatikiša u Angoli, koja će praviti žvake, lizalice i bombone za celu Afriku.

Fabrika slatkih proizvoda "Candy Factory", čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, članica Nelt grupe iz Beograda, svečano je otvorena u Specijalnoj ekonomskoj zoni u Luandi, glavnom gradu Angole, u saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom "Oxbow".

 

KATANAC ZBOG VELIKIH CENA STRUJE Prednost azijatske konkurencije postala je prevelika



Reč je o greenfield projektu koji je realizovan u roku od tri godine, uz pomoć vlade i razvojnih agencija Angole, saopštio je Nelt.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike.

"Investicije u novu fabriku su veće od 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dve godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka", rekao je izvršni potpredsednik Nelt grupe za afrička tržišta Boris Mačak.

Nelt grupa posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gde zapošljava više od 500 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading