BOLJE VESTI S TRŽIŠTA KAPITALA Uzbudljiv trgovački dan na Beogradskoj berzi
Foto: Shutterstock/Shutterstock/mr2853

 

Trgovanje državnim obveznicama doprinelo je povećanju ukupnog današnjeg prometa na domaćem tržištu kapitala na 12,5 miliona dinara (106,9 hiljada evra), a berzanski indeksi su nastavili uspon.


Indeks BELEX 15 je napredovao za približno 0,2 odsto na 809,36 poena, a BELEXlajn se popeo za 0,1 procenat na 1.781,38 poena.

Najveći dobitnik na tržištu akcija bila je kompanija Finrel energija s rastom cene od 0,8 posto na 635 dinara, uz promet od 1,5 miliona dinara, a toliki učinak su imale i akcije "Dunav osigurnja", čija je vrednost ojačala za 0,4 procenta na 1.156 dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" je registrovao blagu negativnu korekciju cene na 1.444 dinara, a istrgovan je za 0,6 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije zaključila dan s dobitkom od trećine procenta na 604 dinara, uz realizaciju iznad 0,3 miliona dinara.

NEZNANJE IH JE ODVELO U POTPUNU PROPAST Kako se desio krah jednog od najvećih penzionih fondova na svetu

Na listi dobitnika se našla i preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris" koja je porasla za više od četvrtine procenta na 7.020 dinara, uz neveliko trgovanje.

Na MTP tržištu je somborsko poljoprivredno društvo Feketić isprometovano za 0,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.800 dinara.

Stani investitori nisu bili aktivni na tržištu akcija.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima, koje su namenjene izmirenju obaveza države po osnovu restitucije, ostvarilo je ukupan promet od gotovo 8,0 miliona dinara (68 hiljada evra).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading