MINISTAR MALI GOST JUTARNJEG DNEVNIKA O rebalansu budžeta i dodeli jednokratne pomoći od 5.000 dinara mladima
Printscreen

- Vidimo se sutra od 08.00h na RTS-u. Između ostalog, razgovaraćemo o poseti Misije MMF-a koja počinje sutra, zatim o rebalansu budžeta koji nas očekuje, kao i o dodeli jednokratne pomoći od 5.000 dinara mladima - najavio je juče Mali na Instagramu. 

- Razgovaraćemo sa MMF-om o krizi u svetu, aranžmanu postojećem koji ističe u januaru. Mi smo uspeli da ostvarimo veliki broj reformskih ciljeva od kada sarađujemo sa MMF-om. Mi smo uspeli da odgovorimo jako i nađžno na krizu, imaćemo ove godine preko 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost.Aranžman sa MMF-om nam je omogućio da sprovedemo reforme brzo i uspešno - rekao je Mali. 

Kako kaže u krizi koja je zadesila svet, naš cilj je da obezbedimo dovoljno svega za naše građane. 

- Hoćemo da pomognemo, da budemo prisutni, ako treba da se uveze dodatne struje, da mi taj novac imamo - rekao je Mali.

- Vodimo odgovornu ekonomsku politiku, i to je i moj odgov za kritičare. Imamo dovoljno novca na računu, nabavljamo i uglja, imamo dovoljno gasa, i dalje kontrolišemo cene dizela, goriva, osnovnih životnih namirnica, pokušavajući tako da držimo pod kontrolom inflaciju u Srbiju. Kao što je predsednik rekao, ova zima će biti teška, ali mi moramo da se pripremimo i za onu narednu koja dolazi. Mi nijedan projekat nismo zaudstavili do sada - istakao je ministar. 

Država je preuzela najveći teret krize na sebe, istakao je on i dodao da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo. 

Kako je istakao, očekuje da ćemo do kraja naredne nedelje imati i novu Vladu i da će odmah uslediti rebalans budžeta. 

- Idemo sa povećanjem penzija od 9 posto i onda opet u januaru. 

Novčana pomoć mladima

Od 1. do 14. decembra biće otvoren proces prijava za novčanu pomoć od 5000 dinara mladima, i pozivam sve mlade da se prijave. 15,16,17. u tim danima pred Novu godinu, mi ćemo taj novac isplatiti mladima - rekao je ministar. 

Ispunjavamo svako obećanje koje dajemo, mi hoćemo da budemo oaza sigurnosti za naše građane, naglasio je ministar Mali. 

- Najvažnije je da vlada bude efikasna, da obezbedimo rast, da očuvamo životni standard Srbije, to su za nas najvažnije stvari - rekao je ministar. 

 

 

.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading