NEOČEKIVAN POTEZ? Mask uputio pismo Tviteru
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Akcije Tvitera su skočle za 12,7 odsto na 93 dolara pre nego što je trgovanje po drugi put obustavljeno, dok je vrednost akcija kompanije "Tesle", proizvođača elektricna vozila na čijem je čelu Mask, pala za oko 3,0 posto, prenosi Rojters.

Mask je taj predlog izneo u pismu upućenom Tviteru,, naveo je "Blumberg", pozivajući se na dobro upućene izvore, koji su tražili da ne budu imenovani jer je reč o poverljivoj informaciji.

Rukovodioci Tvitera i Maskovi advokati nisu bili odmah dostupni za komentar koji je zatražio Rojters.

Ova vest dolazi uoči dugo očekivanog sudskog pretresa i sučeljavanja Maska i Tvitera na sudu u Delaveru 17. oktobra. Tviter je pokrenuo sudski postupak pritiv najbogatijeg čoveka na svetu tražeći da su naloži Masku da zaključi preuzimanje tog društvenog medija po ceni od 54,20 dolara po akciji, od koje je kasnije odustao.

Mask je u aprilu pristao da kupi Tviter za 44 milijarde dolara, ali je posle nekoliko nedelja saopštio da mu ta kompanija ni posle njegovih upornih zahteva nije dostavila tačne podatke o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, tvrdeći da je njihov postotak veći od Tviterove procene da ih ima manje od 5,0 odsto. Nakon toga je objavio da povlači ponudu za kupovinu te kompanije.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading