NOVI CENOVNIK U BANKAMA SRBIJE Ovo nikako ne smeju da vam naplate više od 150 dinara
Foto: Shutterstock

"U skladu sa Odlukom Narodne banke Srbije o platnom računu sa osnovnim uslugama, obaveštavamo Vas da smo u ponudu uveli Paket platni račun sa osnovnim uslugama, piše Telegraf Biznis.

Takođe, sprovodeći u potpunosti inicijativu Narodne banke Srbije o paketu mera u vezi sa naknadama za platne usluge kreirali smo i posebne uslove za korišćenje određenih proizvoda i usluga, koji podrazumevaju i do 30 odsto niže postojeće naknade, kao i ukidanje pojedinih.

Posebni uslovi važe od 1. septembra 2022. do 1. septembra 2023. godine i na ovaj način želimo da pružimo dodatni doprinos očuvanju kvaliteta života i standarda svojih klijenata i lokalne zajednice", piše u obaveštenju jedne banke koja je poslala identičnu poruku svojimm klijentima, a ukoju smo imali uvid.

Sličnu praksu počele su da primenjuju i druge banke.

Podsetimo, posle odluke NBS, banke su morale da snize cene svojih usluga, a dodatno, moraće ubuduće drugačije da se ponašaju kada je reč o sličnim odlukama. Tako, banke u narednih godinu dana, neće povećavati cenu svojih usluga.

Ono što je možda i najpovoljnija opcija po građane, jeste da se ograničava cena paketa platnog računa sa osnovnim uslugama na 150 dinara.

Račun sa osnovnim uslugama mora da ima:

- tekući dinarski račun u banci

- besplatno podizanje gotovine na šalteru i bankomatima svoje banke

- besplatnu debitnu karticu

- mobilno i elektronsko bankarstvo koje omogućava neograničen broj transakcija putem QR koda na prodajnim mestima

Podsećamo, banke su u skladu sa Zakonom o platnim uslugama dužne da o promenama naknada informišu svoje korisnike. I to dva meseca ranije. A kako da prođete jeftinije čitajte u našem posebnom tekstu.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading