NE DIVLJAJU CENE STANOVA SAMO U BEOGRADU Ova dva grada u Srbiji postali novi rekorderi!
Youtube/printscreen

Po visini cena nekretnina Beograd i dalje prednjači. U centru Beograda, koji važi za jednu od najatraktivnijih lokacija u Srbijij zabeležen je rast cena od 3,25 odsto, u odnosu na mesec maj, te sada cena kvadrata na ovoj lokaciji iznosi 2.958 evra.

Tokom meseca juna, naveći rast cena kvadrata zabeležen je u centru Novog Sada, gde je cena porasla za čak 8,66 odsto i sada iznosi 2.246 evra po metru kvadratnom. Ono što je takođe bitno naglsiti je da je u Nišu tokom meseca juna cena kvadrata posebno porasla u opštini Pantelej za 8,88 odsto i sada iznosi 1.361 evra po metru kvadratnom.

Domaće tržište je posebno interesantno, prvenstveno zato što svako malo pojedini ekonomski stručnjaci ističu da je ono u kriznom periodu ispalo zamena za tržište kapitala te se u njega ulaže kako bi se sačuvao kapital. U pojedinim slučajevima ako pogledamo kretanje cena neminovno je da su investitori na domaćem tržištu uspeli i da ostvare profit.

Beograd

Najskuplji kvadrat u Srbiji je i dalje u centru Beograda, koji je u junu porastao za 3,25 odsto i tako se popeo na nivo od 2.958 evra. Na Vračaru su cene rasle 2,01 odsto i trenutno iznose 2.796 evra.

NE DIVLJAJU CENE STANOVA SAMO U BEOGRADU Ova dva grada u Srbiji postali novi rekorderi!

BeoInfo

 

Na Novom Beogradu, kvadrat je u junu porastao za 1,34 odsto i prosečna cena sada iznosi 2.277 evra. Kvadrati na Voždovcu su u junu porasli za 1.69 odsto, što znači da je prosečna cena kvadrata trenutno 2.105 evra.

NE DIVLJAJU CENE STANOVA SAMO U BEOGRADU Ova dva grada u Srbiji postali novi rekorderi!

Shuterstoock

 

Na Paliluli su kvadrati u junu zabeležili rast od 3,45 odsto, i njihova trenutna cena iznosi 2.367 evra, dok je na Mirijevu zabeležen rast od 1,79 odsto tj. 1.537 evra.

Novi Sad

Najveći rast cena u Novom Sadu je zabeležen u centru Novog Sada i to od 8,66 odsto, te je tamo kvadrat sada 2.246 evra. Na drugom mestu po stopi rasta u Novom Sadu je naselje Grbavica sa rastom od 2,34 odsto i prosečna cena kvadrata se tu kretala u junu oko 2.058 evra.

NE DIVLJAJU CENE STANOVA SAMO U BEOGRADU Ova dva grada u Srbiji postali novi rekorderi!

Shutterstock

 

U naselju Podbare i Novom naselju zabeležen je neznatan rast cena od nepunih jedan odsto u odnosu na mesec maj.

Niš

U Nišu zabeležen najveći rast cena u opštini Pantelej, čiji rast iznosi 8,88 odsto, i sada je cena kvadrata u tom naselju 1.361 evra.

Na Paliluli je kvadrat poskupeo 2,58 odsto, i ceni se 1.472 evra. Sa druge strane cene su u Bulevaru Nemanjića ostale na istom nivou kao i u maju, dok je u naselju Durlan cena u minusu za sevega 0,09 odsto i sada iznosi 1.122 evra.

Kragujevac i Pančevo

Kvadrati na gradskim lokacijama u Kragujevcu su tokom juna meseca porasli za 3,01 odsto. Tako se sad u ovom gradu kvadrac ceni 1.163 evra.

U Pančevu, prosečna cena kvadrata rasla je 0.15 odsto i iznosi 1.302 evra.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading