MINISTAR MALI NA HEPI TV Očekuje nas povećanje penzija, plata i minimalne zarade
Foto: Printscreen

Javne finansije Republike Srbije su u potpunosti stabilne, i kao što smo i obećali, očekuje nas povećanje penzija, plata i minimalne zarade.

Moramo da sačuvamo životni standard građana Srbije, posebno penzionera. Zato ćemo ići na povećanje penzija u dva navrata, jedno u oktobru ili novembru, drugo od 1. januara 2023. Očekujemo da povećanje penzija ukupno bude između 18 i 20 odsto. I povećanje minimalne zarade će biti dvocifreno, kao i plata u javnom sektoru.

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske - Alo.rs

Zato što vodimo računa o svakom dinaru, imamo dovoljno novca i sve svoje obaveze ispunjavamo u dinar i u dan. O najavljenim povećanjima primanja gradjana, nabavci energenata i makroekonomskim pokazateljima, razgovaramo jutros na Happy televiziji.

MINISTAR MALI NA HEPI TV Očekuje nas povećanje penzija, plata i minimalne zarade

Printscreen

 

- Država će sigurno obezbediti struju. Posle krize otvorilo se pitanje da li ćemo imati struje. Građani očekuju da struje ima sve vreme, treba obezbediti stabilnost. Tranzicija ka zelenim izvorima energije košta milijarde. Predsednik uvek priča istinu, pa ako kaže da će penzije biti povećane i biće tako. Takođe, ako kaže da će biti teška zima, biće teška, rekao je Siniša Mali. 

- Vučić nikada nije napravio grešku. Za infrastrukturu ćemo uvek naći novca. Ima dosta ideja, kaže Mali.

Ministar Mali napomenuo je da je prioritet obezbeđenje energenata za zimu. 

- Idemo sa povećanjem penzija od 10-20 posto. Prosečna plata trebalo bi da bude 710 evra do kraja sledeće godine, kao što smo i obećali, kaže ministar Mali.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading