SRBIJA ŽELI DA BUDE DEO VELIKOG INVESTICIONOG PLANA "SAUDIJA 2030" Momirović: U planu uspostavljanje redovne avio-linije Rijad – Beograd
Tanjug/Sava Radovanović

"Uspostavljanje redovne avio linije između Rijada i Beograda je u planu i koristi će biti velike. Saudijska Arabija, članica G-20, je zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na ovdašnjem tržištu", rekao je Momirović posle sastanka sa ministrom transporta i logistike Kraljevine Saudijske Arabije Salehom bin Našer bin Alali Aljašerom.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na sastanku je bilo reči i o potencijalnim investicijama Saudijske Arabije u Srbiji.

"Mi smo istakli da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana ''Saudija 2030'' koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu", rekao je.

SVAKA ČAST Momirović za vreme svog mandata celu ministarsku platu davao u humanitarne svrhe!


Ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije Aramko zaduženim za industrijski razvoj Fahadom Al-Abdul Karimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope.

Aramko je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske Arabije.

U okviru dvodnevnog samita „Forum o budućnosti vazduhoplovstva“ koji se po prvi put organizuje u prestonici Saudijske Arabije, ministar Momirović je imao priliku da na marginama foruma održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske Arabije i drugih zemalja sveta.

Ministar je održao bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport Vee Ka Siongom, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima ministra, Malezija je zainteresovana za kod - šer ugovor sa "Er Srbijom", čime bi zahvaljujući ovom sporazumu, kompanije svojim putnicima mogle ponuditi veći izbor destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

„Nadamo se da ćemo vrlo brzo uspostaviti direktan let između Kuala Lumpura i Beograda, jer bi obavljanje redovnog vazdušnog saobraćaja između Srbije i Malezije dovelo nove turiste u našu zemlju i bio dodatni impuls razvoju turizma. Srbija i Malezija imaju dobre diplomatske odnose, gde se posebno ističe obostrano podržavanje u međunarodnim institucijama, te smo došli do dogovora da nastavimo da radimo na daljoj liberalizaciji viznog režima između naše dve države“, zaključio je Momirović.

Forum o budućnosti vazduhoplovstva održava se od 9. do 11. maja i pokriva veliki spektar tema iz oblasti vazduhoplovstva, koje su grupisane u tri osnovne oblasti: inovacije, održivi razvoj i dalji razvoj vazduhoplovstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading