STIŽE NOVAC ZA MLADE, PENZIJE ĆE BITI ZNAČAJNO UVEĆANE Vučić:  Mladi od 16. maja mogu da se prijave za 100 evra, isplata do 3. juna!
Foto: Tanjug

Predsednik je istakao da će tražiti značajno pomeranje švajcarske formule u kriznim vremenima, kako bi se obezbedilo da rast penzija u potpunosti prati rast plata.

- Ići ćemo na značajno povećanje penzija u narednom periodu. U naredne dve godine to mora biti tako urađeno.

Dodao je da će od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke tražiti “pomeranje” švajcarske formule za izračunavanje penzije u kriznim vremenima.

“Nećemo menjati švajcarsku formulu, ali tražićemo od MMF-a i Svetske banke značajno pomeranje švajcarske formule u kriznim vremenima, u naredne dve godine, da bismo penzionerima mogli da pomognemo da povećanje penzija u potpunosti prati povećanje plata”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Predsednik je istakao da će se, ukoliko se održi stabilnost i ako ne bude težih problema u narednom periodu, ići na značajnije povećanje penzija i plata.
“Ali će penzije morati da prate plate, da ne bi penzioneri bili zakinuti”, rekao je Vučić.

Što se tiče mladih od 16. do 31. maja idu prijave za pomoć mladima. Isplata ide od 1. do 3. juna. Ali mi moramo nastaviti i ulaganje u dualno obrazovanje, pošto time garantujemo posao mladima kada završe škole. Moramo to proširiti i na univerzitete - naveo je predsednik Vučić. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
damir

06.05.2022 20:56

Srbija je ekonomski stabilna i može da priušti sebi da pomogne svojim gradjanima i to je dokaz dobre ekonomske politike koju vodi naša Vlada.

Vesna

07.05.2022 14:04

A šta je sa nezaposlenima, misli li neko na njih???