SAŠA DULIĆ: Prodavci koji prodaju svoje proizvode na pijacama ne moraju da imaju fiskalne kase
Foto: Printscreen

„Oni koji prodaju svoje proizvode na pijacama, bilo da su poljoprivredna gazdinstva ili individualni proizvođači, ne moraju da imaju fiskalnu kasu. Ali, ako nabavljaju i preprodaju robu, onda su po Zakonu o fiskalizaciji dužni da nabave fiskalne uređaje.

Dakle, svi oni koji prodaju robu ili usluge i za to primaju novac od fizičkih lica u Srbiji, dužni da imaju fiskalne uređaje, ali da se to ne odnosi na one koji proizvode ono što prodaju na pijacama“, objasnio je on za televiziju Pink.

SINIŠA MALI SAOPŠTIO DOBRE VESTI Novi rok za subvencije, 130.000 prijavljenih za fiskalizaciju

Dulić je napomenuo da rok za početak obavezne primene novog fiskalnog sistema nije moguće promeniti, pošto je definisan Zakonom o fiskalizaciji, ali da je država dala novi termin za prijavu za subvencije za nabavku novih kasa.

„Svi koji su propustili rok koji je bio od 15. oktobra do 31. januara, sada imaju mogućnost da se prijave za nabavku fiskalnog uređaja od 15. marta do 5. aprila. Кao i do sada mogu se prijaviti preko portala ePorezi. Po podnošenju zahteva za subvenciju, novac će veoma brzo biti isplaćen. Dakle, novi rok za prijavu je do 5. aprila“, zaključio je on.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading