PROVERITE DA LI VAM FIRMA UPLAĆUJE DOPRINOSE Više ne morate na šalter, potrebna vam je samo šifra
Alo

Gužve na šalterima uskoro mogu da budu prošlost. Ukoliko ste zaposleni, ali niste sigurni da vam gazda uplaćuje doprinose za PIO, sada u svakom trenutku možete da ga proverite preko elektronskog servisa PIO fonda.

Ubuduće svi građani koji budu želeli da provere da li im poslodavci plaćaju doprinose i u kojem iznosu, kao i to sa kojim datumom su prijavljeni ili odjavljeni, neće morati da odlaze u Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Sve navedene informacjie sada se mogu proveriti i elektronskim putem, saopštio je PIO fond.

Ova novina će mnogo olakšati postupak provere informacija, a i pored toga gužve na šalterima će se smanjiti. Jedini razlog zbog kog građani moraju otići u Fond PIO jeste da uzmu šifru, odnosno pin kod, pomoću kojeg će im sve navedene informacije biti dostupne.

Kako bi informacije bile strogo poverljive i kako bi se obezbedila potpuna sigurnost neophodno je da uzminaje šifre bude lično, u fondu za penzijsko invalidsko osiguranje. Šifra je trajna i pomoću nje se mogu koristiti besplatno usluge o proveri informacija.

Kako bi građani dobili odgovore na svoja pitanja, potrebno je da na portalu Fonda PIO ukucaju svoj jedinstveni matični broj, kao i pin kod i verfikacioni sistemski kod.

Pin kod koji je dobijen u fondu PIO može biti promenjen u svakom trenutku u bilo koji šestocifreni broj. Ukoliko dođe do pogrešnog unošenja pin koda, više od 10 puta, građani se mogu obratiti Fondu PiO i dobiti novi pin kod, što je i slučaj ukoliko građani izgube pin kod.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading