NOVOSAĐANI IMAJU PRILIKU DA DOBIJU 10.000 DINARA Evo na koji način se doprinosi životnoj sredini
Shutterstock/mr2853

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji Grada Novog Sada za 2022. godinu.

Ovo je treći put da će Novosađanima biti ponuđene subvencije u iznosu od 10.000 dinara, kako bi se podstakla kupovina bicikla i povećao broj biciklista na ulicama Grada, a poboljšao kvalitet vazduha i smanjilo zagađenja životne sredine.

Za treći krug dodele subvencija za nabavku bicikla iz budžeta grada biće izdvojeno 20 miliona dinara, od kojih će dva miliona pripasti udruženju koji će sprovoditi ovaj program za troškove realizacije, dok je preostalih 18 miliona dinara namenjeno isključivo za nabavku bicikala, odnosno, ovog puta bi subvencije trebalo da dobije 1.800 sugrađana.

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 3. februara imaju udruženja sa sedištem na teritoriji Grada Novog Sada, koja ostvaruju ciljeve u oblasti zaštitne životne sredine ili promocije biciklizma, a moguća je i zajednička prijava više udruženja koja ispunjavaju uslove.

Podsetimo, Novosađani su tokom prošle godine imali dve prilike da dobiju subvencije za kupovinu bicikla.

Prvi put je taj posao poveren Udruženju "Novosadska biciklistika inicijativa", a drugi put Udruženju "Novosadski ekološki centar".

Komentari (0)

Loading