VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA! Za državnu pomoć od 5.000 dinara prijavilo se nekoliko hiljada ljudi
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Na šalterima "Pošte" širom zemlje svakodnevno se prijavi nekoliko hiljada građana, pa je sve izvesnije da će već do polovine januara biti razdeljeno svih 100.000 "čekova" u vrednosti od 5.000 dinara. Prošle godine iz budžeta je bio dodatno izdvojen novac za još 50.000 vaučera.

- Tradicionalno postoji veliko interesovanje građana za turističke vaučere - kazala je Tatjana Matić, ministarka turizma.

- Tokom prošle godine, posle planiranih 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, Ministarstvo je uspelo da obezbedi sredstva u budžetu za još dodatnih 50.000 vaučera.

Odnosno 250 miliona dodatnih sredstava. I tada je u rekordnom roku od jednog i po dana, podeljeno 20.000 vaučera.

Prema njenim rečima, vaučeri su se pokazali kao izuzetno uspešna mera za razvoj domaćeg turizma i promociju novih destinacija u Srbiji. To je i dobra mera za oporavak domaćeg turizma, u uslovima pandemije korone.

- Prošle godine smo imali puno razumevanje Ministarstva finansija da se omogući dodatno finansiranje iz budžeta u ove svrhe - istakla je Matićeva.

- Svakako ćemo o tome razgovarati i ove godine, uzimajući u obzir ukupno interesovanje građana i benefite za turističku privredu.

U "Pošti Srbije" su nam objasnili da je od prijavljenog broja, najviše bilo penzionera.

Njih 28.594. Zatim slede zaposleni, 12.837 i nezaposleni 4.538. Najviše građana prijavilo se u Kruševcu.

BANJE I PLANINE

Mesta za koja se najviše traže vaučeri su banje u Srbiji ali i planine. Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom i Lukovska prednjače. Tu su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara.

Vaučeri se mogu koristiti za smeštaj, i to u trajanju od najmanje pet noći.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading