pare
Foto: Shutterstock/Shuterstoock

Ona je rekla da će novih 100.000 vaučera moći da se iskoriste do 20. novembra naredne godine.

Prema njenim rečima, devet kategorija stanovništva moći će da iskoristi vaučere, a to su penzioneri, studenti, zaposleni koji imaju primanja manja od 70.000, ljudi koji koriste tuđu negu i pomoć po osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, ratni vojni invalidi, civilni invalidi rata koji imaju pravo na tu pomoć, kao i nezaposleni koji su prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje.


Matić je navela da je prošlogodišnje iskustvo pokazalo da su vaučeri otišli u rekordnom roku i istakla da je najbolje da se građani što pre prijave.

Dodala je i da će 1. januara raditi tri pošte, 2. januara 34, a 3. januara 54 pošte, dok će od 4. januara raditi uobičajeno.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Ovih 100.000 vaučera pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za tu svrhu.

Matić je izrazila uverenja da će se u budućem periodu još više sredstava odvojiti za tu namenu.

 - Uspeli smo prošle godine, zahvaljujući Ministarstvu finansija i premijerki da obezbedimo dodatna sredstva i prošle godine je podeljeno 150.000 vaučera, što je 750 miliona dinara, a ove godine je 500 miliona dinara opredeljeno, nadamo se da će biti prostora za dodatna sredstva - naglasila je Matić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading