novac
Foto: Alo/Аlo!/M.Š.

 

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srboije Zoran Ðorđević noćas u ponoć posetio je zaposlene u dežurnoj Glavnoj pošti u Beogradu u Takovskoj 2 i simbolično označio početak novog ciklusa prijavljivanja građana za 100.000 turističkoih vaučera, prenose beogradski mediji.


Ðorđević je rekao da prvi vaučer izdat u ponoć i ocenio kako to nagoveštava da će biti velika zainteresovanost za veučere u vrednosti 5.000 dinara za odmor u Srbiji tokom 2022. godine.

Pravo na prijavu imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara.

Uz prijavu je neophodno podneti rezervaciju u željenom objektu, za penzionere poslednji penzioni ček, a za zaposlene potvrda o primanjima, podseća Pošta Srbije.

Studenti moraju da prilože uverenje fakulteta o studiranju za tekuću školsku godinu.

Zahtevi za vaučere izdaju se za najmanje pet noćenja, a predaju se licno i to isključivo na šalterima pošta.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ranije je za Tanjug izjavila da će 1. januara biti dežurne tri pošte u kojima će biti moguće podnošenje zahteva, 2. januara 34 objekta i 3. januara 54 pošte, a od 4. januara u svim poštama u Srbiji.

Ministarka je apalovala na zainteresovane građane da se što pre prijave, jer za vaučere godinama vlada veliko interesovanje.

Matićeva je dodala da je do sada više od 1.200 ugostiteljskih obejkata koji pružaju usluge smeštaja prijavljeno da prime goste sa veučerima.

Podsetila je da pravo na vaučere ima devet kategorija stnaovništva: penzioneri, studenti, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, ratni vojni invalidi, ljudi koji ostvaruju pravno na tuđu negu i pomoć po osnovu socijalne zaštite ili po osnovu penzionog i zdravstvenog osiguranja i poljoprivrednici.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading