DRŽAVA DELI PO 5.000 DINARA Od 1. januara prijava za novu turu pomoći, evo kako se prijaviti na šalterima pošte!
Tanjug/Ap

Dobra vest je da već od 1. januara počinju prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra 2022. godine, a moći će da se bira jedan od čak 1.200 smeštajnih objekata širom zemlje koji su u sistemu vučera.

"Svake godine imamo sve veći broj prijavljenih ugostitelja. Da bi učestvovali u realizaciji šeme raspodele vaučera, moraju da budu prijavljeni na informacioni centralni sistem e-Turista. To je uslov koji između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji", kaže Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministarke trgovine i turizma.

KAKO SE PRIJAVITI

Pravo na prijavu imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Što se tiče dokumenata, potrebna je rezervacija u željenom objektu, za penzionere poslednji ček, a za zaposlene potvrda o primanjima. Kada su u pitanju studenti, oni moraju da prilože uverenje  fakulteta za tekuću godinu.

Bitno je naglasiti da se zahtevi za vaučere izdaju za najmanje pet noćenja, kao i da se predaju lično i to isključivo na šalterima pošte.

Iako će pojedine biti zatvorene za praznike, već od četvrtog januara će pošte širom Srbije raditi punim kapacitetom.

Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava vaučeri su veoma važni. Ističu da su im tako popunjeni objekti i da su im produžili sezonu, jer je više od četvrtine gostiju koristo vaučere. Lepa vest je da će nakon ovih 10.000 vaučera, tokom godine biti podeljeno još.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading