ELEKTROENERGETSKI SISTEM STABILAN Sve ekipe danonoćno rade na dopremanju uglja u TENT, ne očekuju se restrikcije
fejsbuk/Goran Vesić

Do problema na pojedinim područjima u Srbiji, kako je navedeno, došlo je samo u distributivnom sistemu Elektrodistribucije Srbije, koja posluje van sistema EPS-a.

Zbog problema sa ugljem natopljenim mokrim snegom i vodom u nedelju ujutru došlo je do zastoja u radu bloka A1, dok je blok A2 radio smanjenim kapacitetom.

Od tada se danonoćno radi na dopremanju novog uglja i osposobljavanju blokova u TENT A.

Hidro sektor EPS-a radi stabilno i hidroelektrane punim kapacitetom koriste raspoložive dotoke.

EPS navodi da će i u narednom periodu obezbediti dovoljne količine električne energije za građane i privredu Srbije i da se ne očekuju restrikcije ili nestašice.

Za informacije o stanju distributivne mreže, prekidima, kvarovima i područjima gde nema napajanja električnom energijom građani se mogu obratiti Elektrodistribuciji Srbije, koja od 31. decembra 2020. posluje potpuno van sistema Elektroprivrede Srbije.

Kako je rečeno, intenzivno se radi na otklanjanju svih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektrani "Nikola Tesla".

Kada je reč o radu toplana, ekipe "Beogradskih elektrana" su na terenu i svi manji problemi i prekidi u isporuci toplotne energije biće rešeni do kraja dana.

Usled nepovoljnih vremenskih uslova raste potrošnja gasa, ali je snabdevanje za sve kupce stabilno i nema ograničenja, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici JP "Srbijagas", "Transportgasa", NIS-a, Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", Republičke direkcije za robne rezerve, JP PEU "Resavica" i JP "Putevi Srbije".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ana

15.12.2021 08:36

Zašto uglja nije bilo na lageru, ko je kriv i ko je postavio vlasnika pečenjare, bez obrazovanja, znanja i iskustva na takvu funkciju?!