SKAČU CENE U BEOGRADU Ako imate bilo šta na ovoj lokaciji, uskoro ćete moći da prodate za duplo više novca
Youtube/printscreen

 

Posebno će skočiti cene nekretnina koje se nalaze u naseljima duž dve linije metroa od Železnika do Mirijeva i od Mirijeva do Zemuna

Izgradnja metroa podići će vrednost stanova u Beogradu! Posebno će skočiti cene nekretnina koje se nalaze u naseljima duž dve linije metroa od Železnika do Mirijeva i od Mirijeva do Zemuna.

Razlog za to je što će se poboljšati saobraćajna infrastruktura, udaljenija naselja će se bolje povezati sa centrom grada ali i ostalim delovima prestonice. Takođe, s izgradnjom metroa razvijaće se i nov komercijalni sadržaj, što će doprineti da neke lokacije postanu mnogo atraktivnije za stanovanje.

Povezivanje naselja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji depoa za prvu liniju metroa na Makiškom polju.

- Ponosan sam što će metro dodatno da približi Obrenovac, Barajevo, Železnik, Banovo brdo do zvezdarskog Mirijeva. Vrednost kvadrata u naseljima, kao na primer u Železniku, udvostručiće se u naredne tri godine! Ovde se dešava istorija. Rekao sam da ću dolaziti ovde svake nedelje i da ću obilaziti radove. Oni koji pokušavaju da zaustave Srbiju u tome neće uspeti. Od 1968. godine obećavaju nam metro. Posle 53 godine počinjemo da gradimo i vi znate da će biti završen za šest godina, jer ono što mi obećamo to i ispunimo! Kada budu napravljene prve dve linije, mnogo će se brže stizati metroom sa jednog kraja Beograda na drugi nego automobilom - rekao je on i dodao:

- Uz ulaganja od 4,6 milijardi evra, a siguran sam da će cena da ode i preko pet milijardi, pre svega, zbog cene materijala, to je dodatni ekonomski zamajac za dalji rast, koji omogućava veće plate i penzije za sve u Srbiji.

Građevinski stručnjak Goran Rodić kaže da će se izgradnjom metroa razviti pojedini delovi grada i da će cene stanova, kuća i placeva sigurno biti i duplo veće.

- U naseljima gde će proći metro sigurno će se razvijati nove uslužne delatnosti koje će dovesti da ti krajevi budu ljudima privlačniji za život. Kako potražnja diktira cenu, a lokacija je najvažniji parametar, sigurno je da će izgradnja metroa uticati na cenu nekretnina koje mogu da budu i duplirane kad saobraćaj zvanično krene, a možda čak i dok su radovi još u toku - objašnjava on.

Milić Đoković, konsultant za nekretnine i potpredsednik Stručnog saveta Klastera nekretnine kaže da prema praksi iz svetskih metropola, izgradnja metroa diže cenu kvadrata nekretnine, što ste bliži liniji, cena je veća.

Vesić: Od Žarkova do Mirijeva za manje od 25 minuta!

Kada bude urađena prva linija, ujutru će metroom moći da se stigne za manje od 25 minuta od Žarkova do Mirijeva, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pored Vučića i Vesića, obilasku radova prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

- Beogradski metro će, nema sumnje, uticati na vrednost stanova u delu grada kojom linija bude prolazila. Vlasnici nekretnina na toj trasi moći će svoju nepokretnost da prodaju po znatno višoj ceni, a najviše će, kako sada izgleda, profitirati Železnik, Žarkovo, Banovo brdo, Karaburma i Mirijevo. Cene stanova od prošle godine već su porasle, ali će tek ići uvis čim se počne sa kopanjem tunela i kada se ljudi uvere da će metro zaista prolaziti kroz njihov kraj - kaže Đoković.

Profitiraće se

On dodaje da, što je bolja saobraćajna infrastruktura, to je veća i cena stanova, a bolji je i kvalitet života.

- Ko je pre tri godine kupio stan za 800-900 evra po kvadratu, sada može da ga proda po 1.500, a zamislite tek šta će da se dogodi kada se izgradi metro. To je zaista velika dobit, bez nekog rizika - objašnjava Đoković i dodaje da će, osim stanova, i cena placeva u Makišu dosta "skočiti".

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading