DOBRA INVESTICIJA VREDI ZLATA Tri trenda su se izdvojila, a kupovina ovog objekta donosi ogroman novac
Foto: Shutterstock

Sve u svemu, prema prognozama stručnjaka, u našoj zemlji teško da će doći do skorijeg pada cena u oblasti stambenog prostora, iako deluje da su cifre dostigle maksimalne visine. Ipak, rastuća novogradnja nameće nove principe.

U tom kontekstu možemo govoriti o 3 top trenda koja su se izdvojila u ovoj godini:

Kuće van grada

Proletos i letos došlo je do ekspanzije gradnje vikendica u okolini, pre svega, Beograda i Novog Sada, tako da su oni koji su imali zemljište i kuće van gradova - najviše profitirali jer je cena skočila nekoliko puta. Kada je reč o prestonici, možemo izdvojiti delove oko Kosmaja i Avale, dok je Fruška Gora bila dominantna u Vojvodini.

Alo!/M. Š.

 

Garaža vrednija od stana

Verovali ili ne, neki garažni prostori u Beogradu koštaju maltene kao stan u provinciji, a njihov značaj je uočljiv posebno u poslednje vreme kada je na ulicama sve više automobila, a parkiranje oko zgrade postaje nemoguća misija. Ako živite u zoniranim delovima Beograda, onda znate o čemu pričamo.

Shuterstoock

 

Posebno se izdvaja garaža kao vredna investicija na Vračaru i u centru, ali i na Novom Beogradu. Tu se gradi sve više stambenih zgrada, ali i firmi, poslovnih centara, te je nemoguće da se svi stacioniraju na regularnim parkinzima. Jednostavno, čak i na prostranom NBG-u postaje tesno.

Drugim rečima, stan u centru grada je uvek dobra investicija, ali je garaža u centru grada ili, na primer na Novom Beogradu, odlična investicija. 

Gradnja bez kraja

Tu, naravno, pre svega mislimo na nove zgrade, kojih je sve više. Beograd se po obodima odavno širi, tako da i oni kvartovi koji su nekada bila "teška periferija" - vremenom postaju neka "sredina". Novogradnja se danas posebno ceni, budući da ima i dosta kvalitetne novogradnje, a prognoze su da će cene nastaviti trend rasta.

Očekuje se dalji skok obima prodaje, ali ono što je još važnija informacija za kupce jeste da će cene kvadrata biti značajno uslovljene poskupljenjem građevinskog materijala. Dakle, dok god se ne smiri situacija vezana za poremećene lance snabdevanja i manjak zaliha sirovina, možemo biti spremni na jače cene.

Komentari (0)

Loading