GRAĐANIMA SRBIJE U PONEDELJAK LEŽE NOVAC Na računima 100, pa još 100 evra!
Shutterstock/Janusz Pienkowski

 

Dodao je da će isplata za njih početi u ponedeljak.

On je nakon potpisivanja ugovora sa dobitnicom stana u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi Anom Rmuš rekao da se neće čekati da istekne rok za prijavljivanje, već da će se obveznicima koji se prijave novac isplaćivati nedeljno.

Mali je naveo da će u subotu biti poslednje izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri, a da će se kasnije videti da li će zbog novog modela fiskalizacije biti uvedena digitalna nagradna igra.

GRAĐANIMA SRBIJE U PONEDELJAK LEŽE NOVAC Na računima 100, pa još 100 evra!

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Budi eFiskalizovan

Novi model fiskalizacije podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja, putem kojeg će obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo, uključujući i primljeni avans za budući promet na malo, izdavati fiskalni račun sa QR kodom.

Period prelaska na novi sistem traje od 1. novembra 2021. godine do 30. aprila 2022. godine.

Od 1. oktobra poreski obveznici putem portala ePorezi mogu da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost, za koje je neophodno posedovanje fiskalnog uređaja.

Takođe, od 15. oktobra do kraja januara 2022. godine preko sajta Poreske uprave, svaki poreski obveznik može da se prijavi za subvenciju Vlade Srbije - 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju, pri čemu će oni koji nisu u sistemu PDV-a dobiti za 20 odsto veću subvenciju za kase.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading