DOBRA VEST ZA ZAPOSLENE Javno preduzeće povećava plate za 17 odsto!
Foto: Shutterstock

 

"Nama nije samo prvenstveno važno kako ćemo da izgradimo poštu i kako će ona funkcionisati u budućnosti kada su u pitanju usluge, već nam je istovremeno vrlo važno da finansijski položaj naših zaposlenih bude bolji", rekao je Ðorđević, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Naveo je da je odluka rukovodstva, koja će biti predložena vladi, da kroz program poslovanja plate ne budu povećane rukovodstvu već samo onima koji se nalaze u tehnologiji.

SNS

 

Ðorđević je rekao da se očekuje da povećanje plata za najniže plate bude i oko 17 odsto i ocenio da je to najbolja vest za zaposlene.

"Paralelno sa tim, želimo i da ono što je njihovo sredstvo rada - bicikli, mopedi, automobili, uniforme sve bude na višem nivou. Osim toga, biće i mnogo novih usluga obzirom da ulazimo u digitalizaciju", rekao je Ðorđević.

Foto: Alo!

 

Kada su u pitanju protesti radnika Pošte, ocenio je da to nema nikakve veze sa povećanjem plata, te da je to "politički obojeno".

"Razlozi za to su čisto politički", rekao je Ðorđević i dodao da se periodično vode pregovori i sa reprezentativnim i sa drugim sindikatima.

"S vremena na vreme periodično pričamo, informišemo ih o tome šta su planovi rukovodstva, ali i konsultujemo da li postoji neka sugestija sa njihove strane možda u nekim stvarima kako i na koji način mi treba do odradimo", rekao je Ðorđević.

Komentari (0)

Loading