MINISTAR SINIŠA MALI OBJAVIO Srbija započela borbu na dva fronta!
Foto: Ministarstvo finansija

Govoreći na Ekonomskom panelu “Može li ekonomija da se vrati u budućnost”, u organizaciji “Večernjih Novosti”, Mali je rekao da će to biti jedan od tri najbolja rezultata u Evropi.

Istakao je da za takav privredni rast Srbije preduslov bio brzo, efikasno i pravovremeno reagovanje države na krizu izazvanu pandemijom.


Mali je podsetio da je Srbija na krizu reagovala kroz tri paketa mera i za njih je izdvojia osam milijardi evra, što je skoro 18 odsto BDP-a Srbije.

Podsetio je da je Srbija prošle godine počela da se bori na dva fronta - zdravstveni i ekonomski.

Mali je istakao da se Srbija borila protiv pandemije virusa korona, za živote građana, da je brzo nabavljala medicinsku opremu, respiratore, kao i da je u jednom trenuku naša zemlja bila prva po broju vakcinisanih.

Drugi front, ukazao je, bio je za privredu, za očuvanje radnih mesta i preduzeća, u čemu, navodi Mali, mnoge razvijenije zemlje nisu uspele da se snađu, te da su čak u Americi ljudi ostajali bez posla i da su fabrike zatvarane.
MINISTAR SINIŠA MALI OBJAVIO Srbija započela borbu na dva fronta!

Foto: Ministarstvo finansija

 

 

“Našim merama, koje su bile precizne, doveli smo do toga da smo bili uspešni u borbi protiv najveće ekonomske krize koja je pogodila svet”, rekao je Mali i dodao da je Srbija imala najniži privredni pad u Evropi od minus 0,9 odsto.

On je govorio i o energetici, istakavši da je u trenutnim energetskim izazovima za Srbiju od velikog značaja što je izgrađen Južni tok, te da bi bez njega sada naša zemlja bila u velikom energetskom problemu.

Govoreći na Ekonomskom panelu “Može li ekonomija da se vrati u budućnost”, u organizaciji Večernjih Novosti, Mali je rekao da je trebalo izdržati pritisak sa svih strana da se Južni tok ne izgradi.

“Da nismo napravili taj gasovod, mi bismo imali ogroman problem, nama niko ne bi mogao da pomogne i izveze gas”, rekao je Mali.

Ukazao je da u svetu vlada velika energetska kriza, da pojedine zemlje nemaju dovoljno struje za fabrike, proizvodnju i domaćinstva, i da ponovo aktiviraju termoelektrane.

Mali je istakao da Srbija, uprkos tim problemima na svetskom tržištu, ima stabilnu cenu gasa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading