SALDO SE POVEĆAVA Na račune građane leže 6.000 dinara, kasnije još 30 pa 20 evra!
Alo/ Ilustracija

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je juče da će svim penzionerima 22. septembra biti isplaćena ta suma u protivvrednosti 50 evra.

Finansijska podrška države nastavlja da stiže i narednih meseci. Svi građani će dobiti u novembru 30 evra, a u decembru još 20 evra.

- Kao što smo obećali, sledeće srede, 22. septembra, svim penzionerima, kojih ima 1,7 miliona, isplatićemo i 50 evra kao deo trećeg paketa državne pomoći, kao vid podrške zbog situacije sa kovidom 19 - rekao je Mali. - Tako da će na račune dobiti 6.000 dinara. Krajem septembra će biti isplaćena i poslednja šesta rata pomoći prevoznicima. Oni dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci.

Treći paket pomoći privredi i građanima vredan je oko 260 milijardi dinara, što je nešto više od dve milijarde evra. Sa prethodna dva paketa pomoći, dolazi se do iznosa od skoro osam milijardi evra.

- Sačuvana je makroekonomska stabilnost zemlje, pošto je javni dug na nivou od 55,5 odsto BDP-a - rekao je Mali. - Srbija će u ovoj godini imati rast BDP između 6,5 i 7 odsto, po čemu ćemo, zajedno sa rezultatima iz prošle godine, biti prva, druga ili treća zemlja u Evropi.

Vlada još nije donela odluku na šta će biti utrošena sredstva koje je Međunarodni monetarni fond dodelio Srbiji. Reč je o oko 890,22 miliona dolara.

ZELENA AGENDA

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je juče sa regionalnom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Šarlotom Ruh.

Na sastanku je istaknut značaj takozvane zelene agende kojoj je naša zemlja u potpunosti posvećena i benefiti koje ona donosi celom društvu, a bilo je reči o projektima poput daljinskog grejanja u Kragujevcu, regionalnih deponija, pametnih brojila, koji se realizuju u saradnji sa EBRD.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Steva

15.09.2021 12:14

Svaka cast,ali sa obzirom da cene divljaju svaki dan,ne znam ko nam moze pomoci!!!