STIŽE POTPUNO NOVA POMOĆ! Vlada danas presekla: Dodeljuje se po 15 i po 20 evra
Foto: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o novoj pomoći turističkom sektoru. Ovaj put reč je o podršci za turističke agencije i to one koje uspeju da organizovano u Srbiju dovedu turističke grupe.

Pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije i to po realizaciji organizovanog dovođenja turista. Uslov je da ih dovedu najmanje 15, da je agencija registrovana u Srbiji i da poseduje propisanu licencu.

Iznos subvencije za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni događaj ili kongres, po stranom turisti iznosi 15 evra.

Subvencija za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres ili događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra.

U saopštenju se navodi da je Uredba doneta s obzirom na to da je turizam kao privredna grana tokom pandemije korona virusa pretrpeo najveće gubitke.

Ukupan budžet za ovu vrstu pomoći je 5 miliona dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Maki

12.06.2021 06:00

@Gnu - Svaka pomoc dobro dodje, hvala drzavi, bar misli na na svoj narod a ne kao za vreme zutih, da trpaju samo u svoje dzeove.

Pera Detlic

13.06.2021 10:15

@Gnu - Bravo...hahahaahahahahaha