BURNO U SKUPŠTINI Menja se iznos plata i penzija
Alo/Dejan Briza

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će ove godine minimalni rast BDP-a biti šest odsto i da će, ako se računa po švajcarskoj formuli, od prvog januara 2022. godine penzije rasti za pet odsto, pod uslovom, kako kaže, nastavimo ovako da radimo.

"Trudićemo se da to bude i malo više", rekla je Brnabić na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o inicijativi za promenu Ustava Srbije.

BURNO U SKUPŠTINI Menja se iznos plata i penzija

Tanjug/Slobodan Miljević

 

 

Brnabić je kazala da su politika i političke strasti jedno, a ekonomija i život ljudi nešto drugo.

"Srbija je od 2014. godine trasirala kurs koji na najbolji način brani suverenitet, štiti i bori se za interese građana i privredu naše zemlje", navela je premijerka i dodala da se to najbolje vidi u ekonomskim pokazateljima, kao što su jednocifrena stopa nezaposlenosti ili najveće plate u regionu.

Prema njenim rečima, od 2012. do 2021. godine penzije u našoj zemlji povećane su za 23 odsto, a u narednim godinama penzije će rasti za pet odsto na godišnjem nivou.

U tom smislu, Brnabić navodi da se očekuje da Srbija po visini prosečne plate prestigne i Bugarsku, zemlju članicu Evropske unije.

"Srbija ide ka EU kao daleko najboljem izboru za nas i čuva tradicionalna partnerstva sa Kinom, Rusijom, ali i drugim državama, poput SAD, Indijom, UAE, Turskom, Brazilom, Argentinom", zaključila je premijerka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
perica

08.06.2021 07:21

dignite minimalac na 900eur manite me sa prosecnom platom, kad u taj prosek ide i bajatovic i ministri i clanovi upravnih odbora....

Duki

21.06.2021 11:02

Očigledno da se rast penzija određuje politički unapred za tri godine,kao što se i umanjenje penzija od 2014 do 2018 godine uradilo po odluci politickih struktura. Visina penzija je izgleda stup finansijske stabilizacije pa se njeno povećanje vrši na kašikicu kako se ta stabilnost nebi narušila.