Zamena stolarije prioritet: Gradovi se masovno prijavljuju, požurite, rok je sve bliži
Rina

Pored sredstava koja su za mere energetske efikasnosti opredeljena budzetom Grada Užica, ove godine očekuju se i dodatna sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike.

Kako objašnjava Nada Jovičić član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, ukoliko Grad prođe na ovom konkursu ministarstva možemo očekivati veći obuhvat korisnika subvencija.

- Grad Užice ima nameru da radi na unapređenju energetske efikasnosti na stambenim objektima kako u četvrtoj zoni koja podrazumeva i sela na teritoriji našeg grada, tako i na stanovima u zgradama za kolektivno stanovanje. Grad je danas poslao projekat o subvencionisanju mera energetske efikasnosti u Ministarstvo rudarstva i energetike, čiji je javni poziv za jednice lokalne samouprave raspisan do petka 21. maja.

- Jedinice lokalne samouprave će o ishodu konkursa biti obaveštene narednog meseca preko zvanične stranice Ministarstva rudarstva i energetike, kada ćemo znati da li smo i koliko sredstava dobili za ove namene i koje mere energetske efikasnosti i na koji način možemo realizovati na teritoriji grada.

Inače do 22. maja otvoren je gradski konkurs za mere energetske efikasnosti u prve tri zone, odnosno u zonama pojačanog zagađenja vazduha.

Subvencionisaće se spoljna izolacija, stolarija, kotlovi na pelet i gas u individualnim stambenim objektima, kao i kotlovi u stambenim zgradama koje nemaju tehničke mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

Komentari (1)

Loading
Novosadjanin

19.05.2021 20:12

A šta radim ja i meni slični. Prošle godine uradio svu stolariju, keširao privatniku, normalno, bez računa. Kako do subvencije?