Kripto milijarder donirao Indiji 1,2 milijarde dolara, ali u ovoj kripto valuti, koju je skoro spržio!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Kriptovaluta Šiba Inu zabeležila je dalji pad vrednosti nakon što kripto milijarder donira značajnu sumu Indiji.

Zbog decentralizovane prirode kripto valute, njena vrednost se može brzo promeniti. Šiba Inu je to iskusio tokom poslednjih nekoliko dana, a milijarder kriptovaluta Vitalik Buterin sada je značajno devalvirao (smanjio) valutu.

Vitalik Buterin je suosnivač kriptovalute Etereum i video je kako njihova valuta brzo raste. Međutim, kada su odlučili da doniraju za indijsku bitku COVID-19, prvenstveno su koristili valutu u nastajanju Šiba Inu.

Šiba Inu je inspirisan Dodžkoinom. Slično Dodžu-u , valuta crpi inspiraciju iz memova Šibu Inu-a, ali je njome moguće trgovati po nižoj stopi. Na kraju toga, digitalna valuta je nakratko zabeležila skok vrednosti ove nedelje i porasla je za 1621,50%. Međutim, ovo se promenilo prilično iznenada nakon što je Antoni Portno, osnivač trgovaca kriptoa, kritikovao valutu.

Portno je primetio da:

Novčić Šiba Inu je jedan od mnogih novih novčića koji pokušavaju da iskoriste Dodžkoinov skok. Iako je Dodž bio prisutan mnogo godina i ima neke stvarne zasluge kao jedan „zabavni novčić“, Šiba Inu je daleko manipulativnija i ciničnija prednost.

Vrednost valute sada je dodatno smanjena pošto je 27-godišnji Vitalik Buterin donirao 1,2 milijarde dolara kovanice Šiba Inu (SHIB) neprofitnim organizacijama u Indiji. Bilo je i dodatnih donacija putem drugih vrsta kripto valuta.

Uprkos donaciji koja je smanjila vrednost Šiba Inu-a, suosnivač Poligona uverava investitore da će novac biti potrošen „odgovorno“. Da bi se to postiglo, likvidna valuta možda neće biti dostupna za ulaganje u zdravstvene sisteme potrebne za suzbijanje COVID-19.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading