Pomoć starijima
Shutterstock
Pomoć starijima

Shutterstock

Pomoć starijima, Foto: Shutterstock

Molimo Vas da svi zajedno pristupimo velikoj dobrotvornoj akciji za sve naše komšije i prijatelje koji su stari, nemoćni i bolesni, socijalno ili na bilo koji drugi način ugroženi, kao i za one kojima je teško a koji zbog svog dostojanstva ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti da se bilo kome obrate za neophodnu pomoć.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje sa naše opštine Zvezdare koji u svom okruženju, u svojoj ulici, svom komšiluku ili na svom spratu, u kući pored…Znaju ili imaju komšiju ili prijatelja koji su na bilo koji način zdravstveno ili socijalno ugroženi, da nam se povodom novonastale situacije oko korona virusa i preporuke ograničenog kretanja obrate, kako bi smo se organizovali da im zajedno pomognemo i da im dostavimo neophodu pomoć u vidu dostave hrane i lekova kao i drugih stvari koje su im neophodne.

Na koji način dostavljamo pomoć

U saradnji sa firmom “Kuhinja na točkovima” koja ima proizvodnju i dostavu hrane sa svim neophodnim sertifikatima za rad u ovoj oblasti, Udruženje građana Mirijevo je napravilo saradnju na dobrotvornoj osnovi u cilju pomoći našim starim komšijama kojima je pomoć u ovom trenutku neophodna.
Molimo sve koji poznaju ili imaju u svojoj neposrednoj blizini nekog iz gore navedene grupe ljudi da mu je neophodna pomoć, da nas kontaktira putem telefona i da nam pruže osnovne i neophodne podatke o licima kojima je pomoć potrebna.
Pozivom na ovaj broj telefona 063 178 05 65 svako kome je pomoć u vidu dostave namirnica neophodna može nas kontaktirati od ponedeljka 16. marta. Poziv možete uputiti svakim danom od 09h do 17h.
Pozivom na broj telefona trebalo bi da nam dostavite spisak osnovnih namirnica koje su Vam potrebne kao i Vaše podatke a članovi i volonteri našeg udruženja će Vam dostaviti sve navedeno što ste poručili uz fiskalni račun. Refundiranje možete izvršiti pri preuzimanju namernica.

Komšije kojima je pomoć neophodna

Sva starija lica koja zbog zdravstvenih problema ili novonastale situacije oko korona virusa nisu u mogućnosti da se kreću mogu nas kontaktirati.

Besplatni obroci za najugroženije

Pozivom na broj telefona 064 007 16 15 sve naše komšije koje su socijalno i materijalno ugrožene, dobiće besplatne obroke od našeg udruženja za sve vreme trajanja vanrednog stanja i novonastale situacije oko korona virusa. Poziv možete uputiti svakim danom od 09h do 17h.

Poziv za sve dobre ljude da nam se pridruže

Molimo sve ljude dobre volje koji imaju mogućnosti i vremena da nam se pridruže u ovoj akciji i da svi zajedno, svako u svom kraju, svako za svog ugroženog prijatelja, svako za svog starog komšiju, pruži pomoć i bude podrška u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš narod, naša Srbija.

*NAPOMENA
NAJLJUBAZNIJE MOLIMO DA SE OVA POMOĆ NE ZLOUPOTREBLJAVA NI NA KOJI NAČIN I DA U OVOM TEŠKOM VREMENU ZA NAŠ NAROD POKAŽEMO DOSTOJANSTVO

Udruženje građana Mirijevo
Beograd, 15. Mart 2020. godine