EKSKLUZIVNO ZA ALO.RS Vozačima dosadnih ELEKTRIČNIH TROTINETA - došao KRAJ! Vesić saopštio: Baš smo danas doneli odluku!

Goran Vesić govorio je za Alo.rs o velikom problemu koji poslednjih meseci okupira građane svih većih gradova.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Printscreen

* Zamenik gradonačelnika Goran Vesić bio je gost naše redakcije i tom prilikom govorio je o novom "trendu" koji se pojavio na ulicama naših gradova

* Reč je o električnim trotinetima koje po ulicama i trotoarima vozi sve više građana, a posebno kritična situacije je u Beogradu

* Na našu redakciju svakodnevno stiže niz pritužbi na ponašanje korisnika ovih trotineta, a ugroženi su podjedankao i vozači i pešaci

S obzirom da je reč o novom trendu, zakon još uvek nije regulisao pitanje njihovog korišćenja i vožnje.

Oni se za sada slobodno kreću među pešačima, ometaju ih i nose veliku opasnost. Zamenik gradonačelnika ističe da je svestan ove problematike i da će se ona regulisati u najkraćem mogućem roku.

- Baš smo danas doneli odluku i to vam sada kažem ekskluzivno: Grad Beograd će uputiti predlog u kojem će se tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana. Vi imate jednu paradoksalnu situaciju - ako vozite bicikl treba nam kaciga, ako vozite motor morate takođe morate da imate kacigu i položeno za motor, a ako vozite trotinet ne treba vam ništa! Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka - kaže Vesić označavajući kao gorući problem činjenicu da za trotinete još uvek ne postoji adekvatna regulativa.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Printscreen

KAKVI SMO TO LJUDI POSTALI?! Već dva dana svi pričaju o maloj Mariji, a niko se nije setio da njenom OCU postavi PITANJE: Čoveče, kako te nije stid?!

 

VELIKO POVEĆANJE OD 1. JANUARA! 350.000 građana će svakog meseca dobijati 5 ili 6 HILJADA DINARA VIŠE!

- Opasni su i za vozače i za pešake. Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da će vas neko udariti. Pa oni nemaju ni zvonce! - rekao je Vesić i još jednom naznačio da će od države zahtevati da se pod hitno reguliše upotreba električnih trotineta "kako bismo svi bili sugurni".

Ovde pogledajte ceo razgovor sa zamenikom gradonačelnika:

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Zoran
  22/08/2019 - 21:49
  Danas sam gledao ovo parkiranje. Covek je iz Kosovske ulici parkirao kamion ispred magacina Vecernjih novosti,. Ne znam sta je tu problem,. Malo je bilo sirena ne strpljivih vozaca osobnih vozila. Tu su se godinama nocu parkirali kamioni koji su utovarivali novine za razvoz po Srbiji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi