Dan komunalne delatnosti, Goran Vesić
Beoinfo
Dan komunalne delatnosti, Goran Vesić

Beoinfo

Goran Vesić, Foto: Beoinfo

"U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda smo dobili izvođače za projektovanje i izgradnju četiri vrtića. Kada se bude završilo projektovanje, odmah će se početi sa izgradnjom", rekao je Vesić novinarima u vrtiću "Petlić" na Petlovom brdu, čija je rekonstrukcija počela u ponedeljak, 21. oktobra.

Pročitajte još:

Na teritoriji opštine Rakovica u vrtiće ide 4.500 dece, a ovaj vrtić pohađa njih 300. Objekat zahteva rekonstrukciju jer ima vlage po zidovima, krov prokišnjava, prozori i dečji ormarići nisu zamenjeni. U vrtić ćemo uložiti 42 miliona dinara, a radovi će trajati četiri meseca.

Naveo je da Beograd ima dobre predškolske ustanove i istakao da je zadovoljan što strane delegacije, kada dođu u našu zemlju, kažu da one ne zaostaju u odnosu na predškolske ustanove u mnogo razvijenijim zemljama.

Istakao je da će se Grad truditi ne samo da gradi nove vrtiće, već i da poboljša uslove rada za zaposlene koji rade u njima jer oni, dodao je, rade odgovoran posao.

"Vlada Srbije vodi računa da im budu povećane plate. Mi smo im, kao Grad, ove godine isplatili i solidarnu pomoć i trudimo se da tim osobama koje rade odgovoran posao, koji nikakvim parama ne može da se plati i koji može da se radi samo sa velikom ljubavlju, dodatno učinimo kako bi pokazali da društvo ceni ono što oni rade", dodao je Vesić.

Propisana tarifa za advokate! Maksimum za besplatnu pravnu pomoć 130.000 dinara!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/T.Đ DATUM I VREME: 21.10.2019. 13:22 Vlada Srbije donela je Uredbu kojm je propisana tarifa za advokate koji pružaju besplatnu pravnu pomoć kada su stranke korisnici besplatne pravne pomoći.

Republika i grad su na teritoriji ove opštine tokom ove godine uložili u vrtiće i škole skoro dva miliona evra, što jasno govori o našoj opredeljenosti ka stvaranju najboljih uslova za školovanje dece.

Bonus video

Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu