Zimska služba
Facebook/ Goran Vesić
Zimska služba

Facebook/ Goran Vesić

Zimska služba, Foto: Facebook/ Goran Vesić

Tokom noći palo je oko pet centimetara snega u centru našeg grada dok su padavine u rubnim delovima grada bile oko deset centimetara. Tokom jutra u jednom trenutku nije bilo padavina u centru grada, ali sneg bez prestanka pada u višim delovima prigradskih opština. Nove padavine očekujemo oko deset sati. Noćas od tri sata počeo je da duva vetar koji je vraćao sneg na kolovoz, napisao je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Vredni radnici Beograd puta održali su čistim prvi prioritet ulica čija je dužina 1804 kilometara kao i 300 kilometara puteva na teritoriji našeg grada koje su u nadležnosti Republike Srbije. U ovom trenutku, naše ekipe pojačano rade na uključenjima i isključenjima sa autoputa. Tek kada se završi čišćenje ulica prvog prioriteta počeće se sa čišćenjem ulica drugog prioriteta. To će se dogoditi u drugoj polovini dana jer se oko deset sati očekuju nove padavine - rekao je Vesić.

Noćas, od 19-07 sati, je sneg čistilo 160 ljudi koji su radili na 70 kamiona. Posuta je 461 tona soli i 181 tona mešavine kamenog agregata.

Javni prevoz funkcioniše skoro bez problema. Od 06.50 sati do 07.50 sati linija 403 bila je skraćena do crkve u Zucama, od 06.50 sati linija 303 skraćena je do okretnice u Zaklopači a autobuski saobraćaj je u 07.50 sati obustavljen na liniji 404 zbog snega na putu za Pavićevac. Od 07.05 do 07.50 sati na Slaviji je bio zaustavljen saobraćaj na linijama 9, 14, 22 i 29 zbog kvara privatnog autobusa sa linije 33 na Slaviji - obavestio je Vesić.