SUTRA UVEČE SVEČANO OTVARANJE SAVSKOG TRGA Vesić: Ovo je važan događaj za Srbiju!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je srećan što je Srbija sada toliko snažna da može da podigne spomenik rodonačelniku svoje najznačajnije srednjevekovne dinastije, Stefanu Nemanji.

Savski trg, spomenik Stefanu Nemanji
Savski trg, spomenik Stefanu Nemanji, Foto: Beoifo

Kaže i da se oseća veoma ponosno što je ovako veliki projekat urađen, jer, kako napominje, Srbija nije imala sreće da podiže mnogo spomenika svojim vladarima.

On je napomenuo i da su završeni svi radovi na Savskom trgu i da će to biti najlepši i najveći pešački trg ne samo u Beogradu, već i u Srbiji.

„Ukupno ima 32 000 kvadrata, od čega je 20 000 m2 pešačke zone, 250 novih stabala, mnogo zelenih površina i naravno na Savskom trgu je spomenik Stefanu Nemanji.

Trg je završen, a nama preostaje da u naredna dva meseca još završimo saobraćajnicu koja vodi iz Savske u Nemanjinu ulicu", rekao je Vesić.

On je ocenio mi da su rekonstrukcija Železničke stanice, Savski trg i spomenik Stefanu Nemanji pravi primer kako se Beograd menja.

„Uradili smo fasadu na zgradi bivše Železnice, brzo će krenuti rekonstrukcija tog objekta, koji će postati Muzej istorije Srbije, biće sačuvani i delovi perona kao deo istorije iza same stanice“, rekao je Vesić.

Vesić je izrazio zadovoljstvo i što je ove godine završen Hram Svetog Save, a osim podizanja spomenika Stefana Nemanje, krenula je i obnova Hilandara.

"Mislim da bi mnoge generacije uspešnije od naših bile presrećne da su mogle da učestvuju u ovako velikim i značajnim poduhvatima, jer ovo se radi jednom u celom veku“, zaključio je Vesić.

Vesić je to rekao posle promocije knjige Luke Mičete „Nemanjići - biografija" u Skupštini grada.

BONUS VIDEO:

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi