"Pobednik"
Alo.rs

Alo.rs

"Pobednik", Foto: Alo.rs

Sve je spremno da u četvrtak, 10. oktobra počne demontaža spomenika Pobednik, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pročitajte još:

- Skidanje skulpture sa postamenta, počeće u 11 časova, da bi Pobednik bio odnet na restauraciju u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevo. Direktan prenos demontacije spomenika biće na stranici Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda na Fejsbuku.

Alo.rs

"Pobednik", Foto: Alo.rs

Građani će skulpturu, koja je na stubu visokom 14 metara, prvi put izbliza moći da vide od 13 do 15 sati na "Carigradskom drumu", stazi kojom se u Park Kalemegdan ulazi iz Uzun Mirkove ulicu.

Ukoliko se krećete ovim trasama, povedite računa! AMSS upozorava!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 07.10.2019. 10:01 Prohladno i oblačno vreme uz maglovita jutra može otežati vožnju, upozorava AMSS Beograd, Foto: Alo!/Masanori Jošida Prohladno i oblačno vreme uz maglovita jutra na putevima pored rečnih tokova i u okolini Požege, Leskovca i Vranja vozačima može doneti smanjenu vidljivost, pa se iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) savetuje sigurnija vožnja.

Pobednik će, kao i Spomenik zahvalnosti Francuskoj, biti posle restauracije vraćen na postament - stoji u Vesićevoj objavi.

BONUS VIDEO: Pukla cev kod "OŠ Starina Novak"