Goran Vesić
Alo!
Goran Vesić

ALO!

Goran Vesić, Foto: ALO!

Ekipa Alo! bila je na licu mesta i provozala se sa Goranom Vesićem, potom predsednikom Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, pomoćnikom gradonačelnika Andreja Mladenović, gradskim funkcionerima, predsednicima opština i predstavnicima gradskih preduzeća...

Svi su se okupili nešto pre 8 časova ujutru. Tramvaj je došao na stajalište "Blok 42" i vozio nas je do "Petlja Radnička". Tokom vožnje od Vesića smo saznali najnovije informacije o novim gradskim projektima.

- Građani će veoma brzo moći da stižu u drugi deo grada. Ovo smo radili godinu i po dana. Postavljeno je 2,7 kilometara novih šina, silazi se prema ulici Đorđa Stanojevića prema novom Beogradu, do potpuno nove stanice Radnička. Veoma sam srećan što je Novi Beograd ovako povezan sa Čukaricom i Rakovicom. To je bio cilj i to smo i danas uradili - rekao je Goran Vesić.

Gradonačelnik je potom otkrio kada će redovne tramvajske linije početi sa radom. 

Goran Vesić

ALO!

Goran Vesić, Foto: ALO!

- Narednih mesec dana imaćemo testne vožnje, a 5. jula će početi da saobraćaju - rekao je Vesić a potom otkrio koje dve linije su "pretrpele" najvažnije promene.

- Linija 13 povezuje Banovo Brdo, a sada se ta linija skraćuje, a ista priča je i sa linijom 11. Mnogo breže i kraće će se ići Mostom preko Ade.   

Goran Vesić

ALO!

Goran Vesić, Foto: ALO!

Vesić je potom otkrio novine u vezi sa budućim projektima. 

- Ovo je prvi od velikih saobraćajnih projekata, a da bismo mogli da uklonimo stari Savski most uslov je bio da postavimo šine. To smo uradili. Sada se do kraja godine uklanja stari Savski most. Novi će imati 4 trake i 2 pruge i direktno će povezivati Novi Beograd sa starim i obrnuto. Kada sve bude završeno, od Tošinog do Pančevca će se stizati za 10 minuta.

Goran Vesić

ALO!

Goran Vesić, Foto: ALO!

Gradonačelnik je na kraju otkrio kada počinje gradnja metroa. 

- Metro će se graditi 2020. godine. Znam da se neki sprdaju s tom pričom, naravno kada nam to obećavaju od 1971. godine, ali eto...