Stefan Nemanja
grad Beograd
Stefan Nemanja

grad Beograd

Foto: grad Beograd

Postavljanjem mača na spomenik Stefanu Nemanji kompletirana je skulptura, a sada sledi njeno pokrivanje, poliranje i patiniranje kako bi spomenik bio završen i krajem decembra predat građanima Srbije koji ga sa ponosom osam vekova čekaju, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je jutros obišao radove na spomeniku.

On je naveo da je mač, dugačak pet metara, postavljen u subotu oko šest sati.

Vesić je na svom jutjub kanalu istao da je spomenik najznačajnijem srpskom srednjovekovnom vladaru i rodonačelniku najznačajnije srednjovekovne dinastije podignut zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je predložio i obezbedio sredstva za podizanje spomenika.

"Tako će posle osam vekova Srbija konačno odužiti dug prema Stefanu Nemanji", ocenio je Vesić.

Dodao je i da “neki Srbi i Srpkinje i posle osam vekova osporavaju da li Stefan Nemanja treba da ima spomenik”.

“Ovih dana čuli smo pretnju Srbijanke Turajlić, predstavika lažne sprske elite, da će ovaj spomenik biti uništen. Kada to neko kaže znači da hoće da uništi sprsku istoriju. Pre nje su neki govorili da je Stefan Nemanja bio genocidan, a kada to kažu, kažu da je naša istorija bila genocidna i da je naš narod bio genocidan”, rekao je zamenik gradonačelika.

Bilo je, kako je rekao, i grugih gluposti - poput onih da Stefan Nemanja nikada nije bio u Beogradu..., a prema oceni Vesića, kada kažu to - oni poručuju “da Beograd nije Srbija i da Srbija nema pravo da slavi svoje vladare”.

Prema njegovim rečima, podizanje spomenika Stefanu Nemanji koji će ovde stajati vekovima, na sreću i ponos sprskog naroda, znači da Srbija konačno poštuje svoje vladare, istoriju, kulturu i sebe.

“U tome je suštinska razlika između Aleksandra Vučića i politike koja se danas vodi u Srbiji - i politike lažne sprske elite. Mi želimo jaku Srbiju, koja poštuje svoju istoriju, koja nikome ne preti i koja sa ponosom korača u Evropu. Podizanje spomenuka Stefanu Nemanji znači pobedu srpske politike u Srbiji”, poručio je Vesić.

On je ocenio da oni koji se protive tom spomeniku zapravo žele slabu Srbiju, bez spomemika, bez vladara, jer samo u takvoj Srbiji mogu da budu jaki.

“Završetkom spomenika i Savskog trga, Srbija će konačno pobediti. Stavićemo zauvek tačku na lažnu srpsku politiku”, poručio je zamenik gradonačlenika Beograda.

Pročitajte još: