Sutra peti Atletski miting, velika očekivanja takmičara

Miting "Serbian Open Indoor Meeting" biće održan sutra u Beogradu, uz učesće 120 domaćih i inostranih takmičara.

sportisti
Foto: Alo.rs

Program u Atletskoj dvorani na Banjici obuhvatiće trku na 400 metara, takmičenje u skoku u dalj, a održaće se i dve memorijalne trke.

U bacanju kugle takmičiće se Asmir Kolašinac i Armin Sinančcević.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je važno da se u Beogradu održavaju veliki sportski događaji, koji će uticati na promociju grada i ohrabrio Savez da svake godine organizuje neko veliko sportsko takmičenje.

"To samo znači veću promociju našeg grada", kaže Vesić.

On je dodao da ulaganje u sportsku infrastrukturu pokazuje rezultate.

sportisti
sportisti, Foto: Alo.rs

"Naša dvorana je toliko atraktivna i drago mi je što kod nas dolaze brojni atletičari iz inostranstva, jer atletika predstavlja naš ponos", rekao je Vesić.

Vesić je podsetio i na nedavno održan "Fajnal for" u košarci, zahvaljujući kojoj je zarada bila pet puta veća od ulaganja.

Ukazao je i značaj saradnje Grada Beograda i Atletskog saveza Srbije i dodao da je dogovoreno da se počne sa posebnim programom "Atletika za decu", koji treba da obuhvati besplatne programe za svu decu u vrtićima.

"Pilot projekat počinje ove godine u jednoj beogradskoj opštini i ako se taj program pokaže uspešnim, nastavićemo da ga širimo po opštinama", napominje Vesić.

Predsednik AS S Veselin Jevrosimović se zahvalio Gradu i Ministarstvu omladine i sporta, i pozvao sve zainteresovane da podrže atletičare i goste iz inostranstva.

sportisti
sportisti, Foto: Alo.rs

"Imaćemo u Beogradu izuzetno takmičenje, koje ima status evropske manifestacije", rekao je Jevrosimović.

Osvajač broznane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u martu prošle godine u Glazgovu, Strahinja Jovančević je rekao da je od izuzetnog značaja što se u Srbiji već petu godinu zaredom održava atletski miting i dodao da želi da ispuni obećanje koje je dao - da napravi novi lični i državni rekord.

Italijanski skakač u vis i svetski dvoranski šampion iz Portlanda 2016. godine, Ðanmrako Tamberi, kome je, inače, idol Novak Ðoković, istakao je da mu je velika čast što je u Beogradu i što će se prikazati srpskoj publici.

sportisti
sportisti, Foto: Alo.rs

 

"Očekujem sjajnu atmosferu i veoma se radujem takmičenju", poručio je Tamberi.

Direktor mitinga Slobodan Popović rekao je da očekuje da se pošalje lepa slika iz Beograda i dodao da se miting koncipira na domaćim atletičarima, kako bi oni uz dobru konkurenciju ostvarili svoje najbolje rezultate.

Karte za miting su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Atletske dvorane, od 7 do 21 sat.

sportisti
sportisti, Foto: Alo.rs

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi