Atlas
Alo / Masanori Jošida
Atlas

Alo / Masanori Jošida

Konzilijum: Dr spec. Nemanja Zarić i dr Nada Mrđa, Foto: Alo/Masanori Jošida

Konzilijum lekara zaposlenih u toj ustanovi je nakon razmatranja situacije svih prijavljenih pacijenata odlučio da kolonoskopiju i gastroskopiju dobije čitalac Slobodan Čeperković iz Rađinaca.

- Pacijent je pre nešto više od mesec dana hospitalizovan u regionalnoj zdravstvenoj ustanovi jer je imao krvarenje. Tada su urađene gastroskopija i kolonoskopija, ali nije utvrđen tačan uzrok krvarenja. Stoga smo želeli da pacijentu omogućimo da eksperti bolnice „Atlas“ obave gornju i donju endoskopiju i eventualno uzmu uzorke radi biopsije kako bi se ustanovio uzrok krvarenja i postavila konačna dijagnoza - obrazložio je odluku konzilijuma dr Nemanja Zarić, opšti hirurg.

Kako nam je objasnio dr Zarić, oba zahvata su i dijagnostičke i terapijske metode, u zavisnosti od procedure, odnosno od toga šta je potrebno uraditi. Tim metodama moguće je ukloniti promene, zaustaviti krvarenje u nekim slučajevima...

- S obzirom na to da smo odlučili da ovom pacijentu omogućimo obe procedure, najbolje ih je uraditi zajedno i ne izlagati ga traumi dva puta. Sve ćemo uraditi pod analgosedacijom, tako da će za njega procedura biti bezbolna - dodao je Zarić.

Atlas

Alo / Masanori Jošida

Slobodanova dokumentacija, Foto: Alo/Masanori Jošida

Slobodana smo obavestili o rezultatima, kao i o tome da bi u narednih nekoliko dana trebalo da reši svoj problem.

- Hvala vam mnogo! Obradovali ste me i nadam se da će se to što pre rešiti. Hvala svima - jedino je što je Slobodan mogao da nam kaže.

Svi čitaoci „Alo!“ će u narednom periodu imati priliku da učestvuju na konkursu jer se akcija u kojoj darujemo zdravlje nastavlja.