Palata pravde
Masanori Jošida
Palata pravde

Masanori Jošida

Palata pravde, Foto: Masanori Jošida

Kada uđete u sveže renoviran prostor Palate pravde, stičete utisak da ste ušli u svemirski brod. Prvo što je ekipa „Alo!“ primetila jeste da je stepenište, koje od glavnog hola vodi na više etaže, sada premešteno desno od glavnog ulaza. Baš na tu stranu treba poći i prema šalterima pošte i glavnoj šalter-sali.

Pročitajte još:

- Nekada su šalteri pošte i suda bili spojeni, tako da su se tokom čekanja stvarale nepotrebne i dodatne gužve. Sada su četiri poštanska šaltera odvojena, a 50 šaltera suda raspoređeno je u prostranoj šalter-sali. Klijenti će pri ulasku elektronski dobijati redni broj i biće im automatski određeno na koji šalter su raspoređeni - rekla nam je Slavica Jelača, pomoćnica ministra pravde.

Palata pravde

Masanori Jošida

Šalter sala, Foto: Masanori Jošida

Na taj način sprečava se stvaranje redova, gužve, kao i nesuglasica među strankama. Istom cilju doprineće i bolja organizacija ostalog zajedničkog prostora. Prostor ispred sudnica je proširen, a postavljene su i praktičnije klupe. 

Nekadašnji prazan prostor koji se prostirao na svim spratovima sada je pregrađen pločama, čime su dobijene nove multifunkcionalne sale.

Meteorolozi saopštili loše vesti, prognoza za naredne dane je užasna!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 25.09.2019. 08:25 Od petka do utorka pretežno sunčano i toplije. Foto: Alo!/ Rajko Ristić * Vreme danas umereno oblačno i malo toplije * Krajem dana i tokom noći jače naoblačenje s kišom * Od petka do utorka pretežno sunčano i toplije Danas će, kažu meteorolozi, biti umereno oblačno i malo toplije, vetar slab do umeren, južni i jugoistočni, a najniža temperatura oko 14, najviša oko 23 stepena.

- Velike promene doživele su i sudnice. Sudije, tužioci i tuženi sada će imati svoje monitore, na kojima će moći da pregledaju dokazni materijal i zapisnike. Isti materijal moći će da prati i publika na zajedničkim monitorima - objašnjava Jelača.

Palata pravde

Masanori Jošida

Sudnica, Foto: Masanori Jošida

Prilikom rekonstrukcije se vodilo računa da svim posetiocima Palate pravde bude udobnije. Tako su renovirane i pritvorske jedinice, koje su, osim novog nameštaja, dobile i novi sigurnosni sistem.

Poslednji radovi na rekonstrukciji Palate pravde biće završeni u narednih nekoliko dana, a sa radom će početi do novembra.

Palata pravde

Masanori Jošida

Pritvorske jedinice, Foto: Masanori Jošida

Bonus video

Poplava u Kraljice Marije