Osnovci OŠ "Pavle Savić"
Tanjug
Osnovci OŠ

Tanjug

Osnovci OŠ "Pavle Savić", Foto: Tanjug

Građani jednog od najvećih beogradskih naselja rešili su da ovu situaciju promene u svoju i korist svoje dece. Stoga je „Udruženje građana Mirijevo“ pokrenulo akciju u kojoj će pokušati da obezbedi novu školu po kojoj će, kako kaže jedan od roditelja, deca „normalno da se kreću“.

- To je plan koji postoji već godinama, ali čim prođe upis, sve se to zaboravi, roditelji se bave decom koja su krenula u školu, službe nekim drugim pitanjima, a nova škola ostaje da čeka – rekao nam je Nenad Nikolić, predstavnik Udruženja građana Mirijevo, koje je akciju i pokrenulo.

Prema njegovim rečima, niko ne stoji na putu otvaranju nove škole, ali taj projekat nikada nije došao na red. Ovim povodom udruženje je pokrenulo prikupljanje potpisa, koje će, po završetku akcije, predati Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nenad Nikolić

Alo/Masanori Jošida

Nenad Nikolić, Foto: Alo/Masanori Jošida

 
- Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je dao predlog da se nova škola izgradi, tako da su i oni saglasni, nakon predavanja zahteva Ministarstvu očekujemo da će se krenuti dalje u realizaciju tih planova – kaže Nikolić i dodaje da veruje da će peticiju potpisati svaki Mirijevac, jer trenutna situacija nikome ne odgovara.
Podršku ovim građanima su pružile i brojne poznate ličnosti, koje su kratkim video snimcima izrazile svoju želju da Mirijevski đaci dobiju novo mesto za učenje.


"Mirijevo za školu, škola za Mirijevo! Potpišite svi peticiju da Mirijevo dobije novu osnovnu školu" – poručili su glumac Miloš Biković, pevači Željko Samardžić, Ilda Šaulić, Ljuba Perućica, Đorđe David, Tijana Dapčević, Miligram, jutjuber Ćofi, odbojkaš Nemanja Petrić, kao i najstarija građanka Mirijeva, baka Olga.
Prikupljanje peticija pod geslom „Zajedno možemo sve“ počinje u subotu, petog oktobra, u 15 sati na Mirijevskom šetalištu u blizini O.Š. „Despot Stefan“.