Beograd - Trg Republike
Youtube/Printscreen
Beograd - Trg Republike

Youtube/Printscreen

Beograd - Trg Republike, Foto: Youtube/Printscreen

”Predsednik Republike Aleksandar Vučić predložio je da spomenik u čast američkog predsednika Vudro Vilsona bude podignut u novoizgrađenom bulevaru koji nosi ime po ovom američkom predsedniku, a koji spaja Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

PROČITAJ JOŠ:

Odluka o podizanju spomenika i obrazovanju Odbora za podizanje spomenika biće predložena odbornicima Skupštine grada Beograda na sednici koja se održava 27. septembra. Podizanje spomenika finansiraće Skupština grada Beograda”, rekao je Vesić.

On je pojasnio da će Odbor prvo raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika, a da će potom, kada bude izabrano najbolje rešenje spomenik biti izliven i postavljen.

”Sledeće godine u ovo vreme Beograd će sigurno imati Vilsonov spomenik koji je to zaslužio”, naveo je Vesić.

Sve pršti od luksuza! Dosad neobjavljeni prizori sa svadbe Milovog sina! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 21.09.2019. 20:34 - 21.09.2019. 20:42 Raskošna svadba se održava na Svetom Stefanu Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović Kako saznajemo, oko Kraljičine plaže i Miločera prisutno je više vozila policije. Svadbeno veselje povodom ženidbe Blaža Đukanovića, sina predsednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, održava se na maloj Kraljičinoj plaži.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je inicijativu da 28. predsedniku SAD Tomasu Vudro Vilsonu bude podignut spomenik u istoimenom beogradskom bulevaru, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za srpski narod.

Predsednik je inicijativu, u koju je Tanjug imao uvid, uputio Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupstine grada Beograda, ističući da bi njeno usvajanje bilo i simbol želje očuvanja i unapređenja odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Država.

BONUS VIDEO: