Dragan Đilas
Alo!/Marko Metlaš
Dragan Đilas

Alo!/Marko Metlaš

Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ukazao je danas gostujći na Pink televiziji na, kako je rekao, organizovanu kampanju koju vodi bivša gradska vlast oko drveća.

"U Beogradu je 2014. godine 14,2 odsto površina pod zelenilom, a danas je 15,1. Za pet godina povećanje je skoro jedan odsto. Sebi smo postavili cilj da ćemo imati 25 odsto pod zelenim površinama. Pošto su videli da su u Istanbulu počeli protesti protiv Erdogana zbog seče drveća u jednom parku, to je sad i njihova cela strategija", ocenio je.

Vesić je rekao i da Ðilas na jedan način vodi politiku u svojim firmama, a drugačije se ponaša sa novcem građana.

Počitajte još:

 

Njegova se politika, kako dodaje, zasnivala na tome da Beograd zavisi samo od jednog čoveka, a naša je da gradani odlučuju o tome i zato smo premenili Statut grada i tako uklonili i poslednji relikt Đilasove vlasti.

Povodom komentara Ðilasa da se sada više izdvaja za javni prevoz, Vesić je rekao da time pokazuju koliko je Ðilas beskrupulozan i koliko ništa ne razume.

"Ðilas je ostavio dve milijarde duga za javni prevoz, trudnicama 389 miliona dinara duga, porodiljama 6,3 milijarde dinara, socijalno ugroženim 124 miliona dinara, penzionerima 240 miliona dinara, javnim preduzecima 5, 3 milijarde dinara", rekao je Vesić,

"On se ponašao kao pijani milioner koga ne interesuju državne pare, ali svoje firme vodi kako treba", rekao je Vesić i podsetio da je Srbija u Ðilasovo vreme imala 79 odsto zaduženosti u odnosu na bruto društveni proizvod, a danas 50, da je tada rast BDP-a bio minus 3,9 posto a danas je plus 4,3 odsto.

U Beogradu je u Ðilasovo vreme plata bila 460 evra, a danas je 575 evra, nezaposlenost 24 odsto a danas je ispod 10, rekao je Vesić i dodao da gradani to dobro znaju i zato ne glasaju za njega na izborima.

Kako je podsetio politika sadašnje vlasti upravo da se pomogne gradanima i da oni mogu da reše svoje probleme.