Goran Vesić
Vladimir Živojinović
Goran Vesić

Alo!

Goran Vesić, Foto: Alo!

Vesić je rekao da je o tome govorio i juče u Briselu jer vlasnik televizije, čak iako je privatna, nema pravo da lične interese ostvaruje tako što zloupotrebaljava javno glasilo čiji je vlasnik.

- Jugoslav Ćosić i novinari N1 imaju pravo da budu kritični prema meni. ... Mislio bih da sa mnom nešto nije u redu kada bi me Ćosić hvalio. Ne sporim Ćosićevo pravo da ne želi da se uređuju ulice, pešačke zone, da je protiv javnog bicikla, možda je to politika koju on podržava - rekao je Vesić za TV Hepi.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da suvlasnik N1 Dragan Šolak, preko Ćosića tu TV koristi za obračun sa političkim i poslovnim protivnicima.

Vesić je dodao da su, kada je objavio "uputstvo" o tome kako Ćosić naredbe Šolaka prenosi novinarima da napadaju Skupštinu grada i njega, počeli "zamenu teza".

Dragan Šolak

printskrin

Dragan Šolak, Foto: printskrin

- Odakle meni njihovo uputstvo? Uputstvo mi je poslao novinar sa N1, nisam ga dobio protivzakonito. I sada se pokazalo da Ćosić saslušava zaposlene i preti im ne bi li otkrio ko mi je izvor, kao i da od novinara traži da se naprave tri vanredne emisije o meni. Naravno da mu je uputstvo za to dao Šolak. Ćosić nije urednik već Šolakov megafon - rekao je Vesić.

Vesić podseća da je Dragan Šolak vlasnik SBB-a, najvećeg kablovskog operatera u Srbiji i da je to postao koristeći sve moguće privilegije u vladama od Miloševića do 2012. godine.

Goran Vesić, gradski menadžer

Đorđe Kojadinović

- Deo te mreže postavljen je nelegalno, na stubove javne rasvete nelegalno je postavio svoju mrežu i ne samo na stubove. Nelegalno je kopao ulice, ulazio u stambene zgrade, koristio javnu infrastrukturu... Ti stubovi i ta oprema pripadaju građanima - rekao je Vesić i odao da "Šolak ništa ne plaća gradu Beogradu i sada kada je Grad rekao da to ne može i da mora da se plati korišćenje počinje hajka na Beograd - rekao je Vesić.

Vesić navodi da mu ni posle nekoliko dana niko nije odgovoreno odakle Šolaku pravo da poslovne probleme rešava preko novinara tako što zloupotrebljava televiziju.

Vesić je upitao zašto je izdao uputstvo koje je Ćosić podelio novinarima kako da se napada grad i kako da se kreiraju afere i zašto naručije specijalne emisije protiv njega.

Jugoslav Ćosić

Printscreen

Jugoslav Ćosić, Foto: Printscreen

Zamenik gradonačelnika precizirao je da Šolak nije jedini vlasnik N1, i da je drugi, strani vlasnik, angažovao Džejmsa Hardinga, bivšeg direktora BBC-a koji je utvrdio da je njihov program neprofesionalan, politički motivisan i pristrasan.

Vesić je ponovio da je suština priče u tome da Šolak nema pravo da vodi kampanju protiv Skupštine grada zato što ima poslovne probleme sa gradom.

- Na to nema pravo ni u EU, ni u Srbiji, Americi ili bilo gde na svetu - rekao je Vesić.