Dragan (70) najbolji strelac!

Ivana Mišić | Beograd 2018-04-25 12:24:54 2018-04-25 12:24:54

Sportski duh ne zna za godine. To su još jednom dokazali seniori na jučerašnjem 5. festivalu međugeneracijske saradnje „Okej“, kada su odmerili snage sa srednjoškolcima u košarci na sportskom terenu u parku Ušće.

Alo / Nenad Vujanović

Takmičarski naboj podstakao je penzionere iz gerontološkog centra Beograd da trče po terenu istim tempom kao učenici, čak i brže, što je i te kako iznenadilo srednjoškolce, ali i sve prisutne. Godine iskustva kako u sportu, tako i u strastvenom višedecenijskom praćenju raznih utakmica, dalo im je blagu prednost kada je vođenje lopte u pitanju. Iako utakmica nije bila takmičarskog karaktera, navijači su bodrili svoje prijatelje i saigrače. Interesantno je da su timovi bili mešoviti, pa su u istom timu bili i učenici i penzioneri.

Najbolji strelac na utakmici bio je penzioner Dragan Radosavljević (70) iz Mladenovca, čiji je tim pobedio.

- Lepo je i zabavno igrati sa decom, naročito neki sport, da se i mi stariji malo razmrdamo. Imamo mi još strast za sport, iako kolena neće baš uvek da nas slušaju. Iako je mladost bolja i brža, umemo i mi stariji da se dovijamo lukavstvom - rekao je Radosavljević za „Alo!“.

Prema rečima Suzane Mišić, direktorke Gerontološkog centra Beograd, cilj ove trodnevne manifestacije je zbližavanje generacija.

- Do sada su ovakva druženja vrlo delotvorno delovala na naše starije sugrađane i motivisala ih da izađu izvan penzionerskih stereotipa - rekla je Mišićeva za „Alo!“.

 

 

Expand player
Pogledajte više