Heroji Beograda
Alo!
Heroji Beograda

Alo!

Heroji Beograda, Foto: Alo!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će cela Srbija, a posebno Beograd moći da vidi kakve heroje ima u teškim vremenima i dodao da će biti otvorena posebna mejl adresa Skupštine grada putem koje će svi građani imati priliku da daju predloge o svojim komšijama ili ljudima koje su videli da svojim gestovima pomažu građanima.

On je dodao i da je sam upoznao i čuo za mnoge primere doktora, učitelja, psihologa, policajaca… i naglasio da je obaveza svih nas da te ljude istaknemo.

beograd

Shutterstock

beograd, Foto: Shutterstock

"Jer svi su heroji, i pekar koji daje besplatno siromašnima, i sveštenik koji svojim starijim parohijanima nosi hranu, heroji su slavni fudbaleri koji pomažu, kamermani, novinari”, poručio je Vesić gostujući na TV Pink.

On je dodao da će se posebna nagrada “Heroj Beograda”, statua Pobednika i novčana nagrada dodeljivati samo u vanrednim situacijama, saopštila je Gradska uprava.

“Jedan kredibilni žiri izabraće desetak, petnaest onih koji će poneti tu nagradu i koji će moći jednom da pričaju svojoj deci da su uradili nešto veliko u ovom teškom vremenu”, istakao je Vesić.

Mitrović je kazao da je ideja potekla od zamenika gradonačelnika i napomenuo da će TV Pink svakodnevno imati različite price o herojima iz Beograda.

Naveo je da je reč o različitim kategorijama, te da se planira da oko 1. maja bude izabrano deset najznačajnijih i oni će dobiti Statuu Beograda i novčanu nagradu.

Vesić je još jednom apelovao na građane da poštuju sve mere Vlade Srbije i epidemiologa, posebno da stariji sugrađani ostanu kod kuće i poručio da će Grad obezbediti sve što im je potrebno za život, dodaje se u saopštenju.